Neferović i Mautner podnijeli privatne tužbe protiv Pekčeca

Dražen Pekčec
(FOTO: Mario Nakić)

03.02.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 17657

Još uvijek se podiže prašina oko slučaja Javne vatrogasne postrojbe Požega. Dražen Pekčec, koji je u velikom stilu podnio ostavke na svoje funkcije u Upravnom vijeću JVP Požega, Požeškom sportskom savezu i Nadzornom odboru Komunalca, uputivši otvoreno pismo gradonačelniku Vedranu Neferoviću, potvrdio nam je da su gradonačelnik Neferović i Zdenko Mautner, v.d. zapovjednika JVP Požega zbog tog pisma protiv njega podigli privatne tužbe.

Pekčec još nije zaprimio nijednu tužbu, ali mu je s Općinskog suda u Požegi stiglo rješenje o objedinjenom postupku.

- Čovjek je dobio mandat od građana da se bavi pametnijim stvarima, kao što je razvoj grada, a ne tužbama. Pronašao je pogrešnu osobu na kojoj želi graditi autoritet - komentirao je optuženi Pekčec.


- To je moja privatna odluka, nema veze s funkcijom koju obnašam niti Gradom Požegom - tvrdi gradonačelnik Neferović.


- Naravno da sam podnio tužbu zbog klevete. Iznio je neistine o meni i to neće samo tako završiti - rekao nam je Zdenko Mautner.

Na pitanje koje su točno neistine u Pekčecovom pismu, Mautner odgovara protupitanjem: - A pitao bih ja vas, kao novinara, što je istina u tome? Za mene 45 godina nitko nije ni znao. Pišete nekakve naslove da je Pekčec bio u pravu, to nije korektno ni od vas - dodaje Mautner.

Utvrdi li sud da je riječ o kleveti, tuženom Pekčecu prijeti zakonom propisana novčana kazna do 500 dnevnih iznosa.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI