Pavelić optužuje Neferovića za nenamjensko trošenje

Sportska dvorana Grabrik
(FOTO: Aleksandar Grlić)

17.01.2014. | L. Galić/M. Nakić
Pregleda: 12900

Na tekst o najavljenom postavljanju ventilacije u sportsku dvoranu Grabrik objavljenom jučer na 034portalu priopćenjem je reagirao bivši predsjednik Požeškog sportskog saveza Krešimir Pavelić. Tvrdi da su ti radovi trebali biti odrađeni još u prošloj godini, ali da Grad nije imao novca za 40 posto troškova koliko je predviđeno u ugovoru s Fondom za energetsku učinkovitost.

"To je samo nastavak ranije započetog uređenja"


- Izmjena stolarije u prednjem dijelu dvorane, zamjena dotrajalog krova novom energetskom zaštitom te uređenje pročelja samo je nastavak već započetog uređenja dvorane za što su u Fondu za energetsku učinkovitost osigurana sredstva u prošloj godini, u iznosu od 60 posto vrijednosti. Nije mi jasno zašto to nije i učinjeno u prošloj godini nego to prezentiraš kao svoje projekte u ovoj godini. Znam ja i zašto je to tako, zato što si novac namijenjen za uređenje Grabrika nenamjenski potrošio - prozvao je Pavelić gradonačelnika Nefeovića i dodao kako su se u prije Grabriku održavale na najnormalniji način sve sportske manifestacije.

Ugovor potpisan tek prije mjesec dana


Na upit o spomenutom ugovoru s Fondom za energetsku učinkovitost, iz Grada Požege odgovaraju kako je taj ugovor potpisan tek nedavno, točnije prije mjesec dana te da se nikakve aktivnosti u svezi s realizacijom projekta nisu mogle poduzimati prije njegova potpisivanja.


"Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obavijestio je Grad Požegu o donošenju odluke o odabiru korisnika sredstava Fonda radi zajedničkog sufinanciranja projekata svojim dopisom od 12. srpnja 2013. godine (zaprimljen u gradsku upravu 22. srpnja 2013. godine). Nakon toga, proveden je postupak javne nabave i odabran izvođač radova, a s Fondom je 11. prosinca 2014. godine potpisan Ugovor o zajedničkom financiranju projekta održive gradnje - „Projekt ugradnje toplinske zaštite ovojnice, sanacije krova i zamjena stolarije na objektima Gradske kuglane i Športske Dvorane Grabrik“- davanjem financijske pomoći. Prema odredbama ovog ugovora, ukupna vrijednost po provedenom postupku nabave iznosi 2.253.068,73 kuna, od čega Fond sudjeluje sa sredstvima financijske pomoći u iznosu do 1.345.312 kune što čini 60 posto ukupno opravdanih troškova Projekta. Također, u ugovoru stoji da se korisnik obvezuje osigurati sredstva za realizaciju i realizirati ih do konca 2014. godine", stoji u odgovoru koji ispred Upravnog odjela Grada Požege potpisuje Branka Starčević Tesari, viša savjetnica za informiranje i odnose s javnošću. Ističe i kako je Grad osigurao sredstva za sufinanciranje ovog projekta u proračunu za 2014. godinu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI