Zazvonila zvona pakračke pravoslavne crkve

Pahor Đorđe Teodorović
(FOTO: Mario Barać)

28.11.2013. | Mario Barać
Pregleda: 18721

Od danas, po prvi puta nakon 1991. i Domovinskog rata, ponovo zvone zvona Sabornog hrama Svete Trojice u Pakracu. Rezultat je to obnove zvonika, mehanizama i samih zvona koja su od početka rata do danas ostala uglavnom neoštećena u glavnom hramu pakračke parohije Srpske pravoslavne Crkve.

Zvone triput dnevno

- Četiri zvona će od danas svakoga dana zvoniti tri puta na dan, u jutro u 7 sati, zatim u podne i navečer u 19 sati, rekao je paroh Đorđe Teodorović s kojim smo jutros obišli pakrački Saborni hram. Dodaje kako je Vladika Savo dao blagoslov i omogućio sredstva za obnovu i sanaciju oštećenih dijelova, popravljena ili zamijenjena klatna, ležajevi i jarmovi, a sanirana je postojeća željezna konstrukcija na kojoj su zvona koja su elektrificirana i svakog dana će zvoniti automatski.





Poziv na molitvu

- Ovo je vrlo značajan čin za našu parohiju, posebno u duhovnom smislu jer zvono je simbol poziva vjernicima na molitvu i bogosluženje, ističe paroh Teodorović.

U unutrašnjosti hrama napravljeni su i značajni radovi na obnovu, kompletno su sanirani zidovi i izgrađena je potpuno nova galerija, a u tijeku su radovi na izgradnji poda koji bi trebao biti gotov do Božića, najavio je paroh Teodorović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI