Veći dio pleterničkog kraja imat će kanalizaciju do 2018.

Antonija Jozić
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

29.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 8365

Većina naselja u pleterničkom kraju će dobiti pristup kanalizacijskoj mreži do 2018. godine. Trenutačno je njome pokriveno je tek 70 posto užeg područja Pleternice i tri periferna naselja. Predviđeno je i spajanje Jakšića, Vidovaca i Dervišage na novi sustav. Pročišćivačem između ceste Pleternica – Frkljevci i rijeke Orljave će se riješiti pitanje otpadnih voda koje se izlijevaju u Orljavu, Vrbovu i Vetovku.

- Vrijednost projekta aglomeracije je oko 11 milijuna eura, od čega će se 75 posto financirati iz strukturnih i kohezijskih fondova EU. Ostalo će financirati Hrvatske vode i Grad Pleternica, kad završimo s pisanjem dokumentacije će se točno znati koliko će nas to sveukupno stajati. Grad se trenutačno bavi rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa. Početak radova očekujemo na proljeće. Na pročistač i kolektor će se do 2018. spojiti većina naselja naše općine. Kanalizacijsku mrežu za nekoliko udaljenih naselja poput Zagrađa i Bučja ćemo riješiti posebnim projektom koji ćemo također prijaviti na natječaje. Posebni pročistač i mreža za njih će se sagraditi do 2020. godine - objašnjava Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Aglomeracijom će biti obuhvaćena sljedeća naselja: Pleternica, Frkljevci, Kadanovci, Resnik, Svilna, Buk, Gradac, Vesela, Blacko, Viškovci, Srednje Selo, Kuzmica, Bresnica, Sulkovci, Bzenica, Poloje, Požeška Koprivnica, Trapari, Novoselci, Bilice, Jakšić, Vidovci i Dervišaga.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI