Samohrana majka i troje djece žive u očajnim uvjetima (foto)

Ivana Ivanagić s djecom ispred njihove kuće u Eminovcima
(FOTO: Aleksandar Grlić)

05.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 23019

"Sram me je tražiti pomoć, ako nam želite pomoći možete nam donijeti nešto hrane, trebaju mi i pelene za najmlađeg Lovru (2 i pol godine). Račun za novac vam ne mogu dati jer je pod ovrhom", priča Ivana Ivanagić iz Eminovaca kod Jakšića. Ova samohrana majka s troje djece živi u staroj ruševnoj kućici nastradaloj u požaru koji je zapalio njezin bivši suprug. Nakupio joj se dug za struju koji je morala platiti pa nas je nevoljko zamolila za pomoć.



-  Imala sam 1.670 kuna duga za struju, 1.200 sam platila da je ne iskopčaju, dug se nakupio jer nam je najvažnija bila hrana. Radila sam nekad kao konobarica i u nadnici, od 2.900 kuna dječjeg doplatka i porodiljne naknade bi mogli živjeti da nisam sudužnica bivšem mužu za reprogram dugova, a on ne plaća alimentaciju jer je nezaposlen. Plaćam i 1.600 kuna za automobil koji mi je potreban, vozim kćer Rebeku u predškolsko, a sada ću voziti i Gabrijelu, ne mogu ih pustiti same. Automobil nemam na sebe jer bi mi ga uzeli. Knjige za prvi razred sam nekako uplatila. Imamo samo malo vrta i hrana nam je najveća potreba.





U kući koju je "popravila" uz 3.000 kuna pomoći Općine Jakšić, vidljivi su još tragovi požara, nagoreni komad namještaja ispred stubišta skriva dva crna mačića, drvenarija je i sada crna. Podrti kućerak je i prije požara bio ispucanih zidova i napuklih prozora. Prazni zamrzivač i skoro prazni hladnjak, nagoreni televizor te stara električna pumpa za vodu koja ne radi uvijek su samo dio otužnih prizora.  Upit za pomoć smo proslijedili i Centru za socijalnu skrb, a svi koji žele pomoć mogu osobno odnijeti ili poslati u Eminovce, Vukovarska 64.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI