Dino Jelusić: Od Dječje Eurovizije do hrvatske metal zvijezde

Dino Jelusić
(FOTO: Iz priv. kolekcije D. Jelusića)

19.06.2013. | Josip Marković
Pregleda: 13247

Mnogi se vjerojatno sjećaju dječaka iz Požege koji je 2003. godine pobijedio na Dječjoj Euroviziji u Kopenhagenu s pjesmom "Ti si moja prva ljubav". Dino Jelusić danas ima 21 godinu, živi u Zagrebu gdje studira na Glazbenoj akademiji, a njegov glazbeni stil uvelike se promijenio u odnosu na vrijeme kada nas je predstavljao na dječjoj Euroviziji. Posvetio se hard rock i metal sceni, a trenutačno priprema treći studijski album.

- Evo me, završili su ispiti i gotov je spot za novi singl koji bi uskoro trebao izaći van, a onda idem s dečkima iz benda na more snimati ostale pjesme i svirati. Album će biti raznolik, bit će od žestokog riffovanja do blues/rock stvari i balada, naravno za ženski dio publike - rekao nam je Dino.

Jelusić je prvi album "No. 1" snimio još 2004. godine i na njemu je već bio autor nekih pjesama, da bi na sljedećem albumu, koji u potpunosti autorski potpisuje, snimio sve pjesme na engleskom jeziku. Inspiracija su mu Europe, Bon Jovi i Whitesnake. Iza sebe ima preko 300 nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a neko vrijeme proveo je u Južnoafričkoj Republici, gdje je snimio neke pjesme za novi album.


Za stanje na hrvatskoj glazbenoj sceni kaže da je prilično loše jer ni radio više ne podržava dobar rock, a kamoli nešto žešće kao heavy metal.


- Bendovi rade 100 na sat bez ikakve podrške, talenti propadaju jer se mediji u Hrvatskoj bave nebitnim stvarima i skandalima, a manje pažnje daju mladim nadama. Glazba koja prolazi u Hrvatskoj je „pop“ i nažalost iz susjedne nam Srbije dolazi „turbo folk“ koji je uništio današnju koncepciju glazbe - dodaje.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI