Neferović želi legalizaciju za 1 kunu, traži potporu Požežana

Peticiju je potpisao i Vedran Neferović
(FOTO: HDZ promo)

24.05.2013. | M.M.
Pregleda: 13800

U poplavama loših vijesti Požežanima se događa i jedna odlična najava. Naime, po riječima Vedrana Neferovića, HDZ -ovog kandidata za gradonačelnika Požege, u Požegi će se legalizacija objekata plaćati samo jednu kunu po kubnom metru!

Legalizacija za 1 kunu vrlo izgledna

Takva odluka je u ovlasti Gradskog vijeća Požege, a provodi je gradonačelnik. Rezultati nedavno provedenih izbora govore da je takav scenarij izgledan. Naime, HDZ bi s koalicijskim partnerima realno mogao imati većinu  u Požeškom parlamentu i već na prvoj sjednici novog saziva donijeti i odluku da  komunalni doprinos za legalizaciju objekata na području grada Požege iznosi samo jednu kunu po kubnom metru.



Potpisivanje peticije za legalizaciju objekata za 1 kunu


Sudeći po atmosferi u gradu prije drugog kruga izbora za gradonačelnika Požega sve je izglednije da bi Vedran Neferović mogao zamijeniti SDP-ovca Zdravka Ronka na toj dužnosti, a to znači da bi i provedba odluke o cijeni legalizacije bila osigurana. Požežani bi tako plaćali daleko najmanju, ustvari simboličnu naknadu za legalizaciju svojih objekata za razliku od većine građana u cijeloj Hrvatskoj kojima ta provedba zakona osjetno utječe na kućne budžete pa su mnogi prisiljeni podizati nepovoljne kredite kako im se kuće i drugi objekti ne bi našli na popisu za rušenje.

Novac je potreban za školovanje djece

Potporu inicijativi da se Požeški objekti legaliziraju samo za jednu kunu Vedran Neferović želi dobiti i od svojih sugrađana pa je danas u Požegi počelo potpisivanje potpore kod Gradske tržnice te u pješačkoj zoni u Cehovskoj i Florijanovoj ulici, a Vedran Neferović namjerava obići  i požeška prigradska naselja. Obrazlažući svoju inicijativu ističe: „Prihod od komunalnog doprinosa za legalizaciju objekata na području grada Požege ionako nije bio planiran u gradskom proračunu, pa ne vidim razloga da se na račun građana on dodatno puni, ali vidim razlog zašto to ne bi trebalo činiti.

Požežani itekako osjećaju posljedice ekonomske krize i lošeg upravljanja gradom u području gospodarstva i  izvanredni  veliki namet za legalizaciju bacio bi mnoge u dužničko ropstvo. Mnogima je teško školovati učenike i studente, pa bi ovaj novi namet ugrozio mnoga školovanja. Prije sam već govorio da Grad mora dodijeliti puno veći broj stipendija u odnosu na njih par koliko se danas podupire, a i ova inicijativa je posredan prilog takvoj orijentaciji. Legalizacija za jednu kunu je jedino ispravna. Požežani danas ne mogu platiti više“ - zaključuje Neferović.


Potpisivanje peticije za legalizaciju objekata za 1 kunu




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI