Obrađeni svi listići: Tomašević i Njavro idu u 2. krug

Alojz Tomašević (za mikrofonom) je HDZ-ov kandidat za župana
(FOTO: Domagoj Katić)

19.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 20108

U Požeško-slavonskoj županiji odaziv na lokalnim izborima bio je 52,5 posto. Obrađeni su svi listići. Prema neslužbenim rezultatima DIP-a u drugi krug će proći Alojz Tomašević, kandidat HDZ-ove koalicije (43 posto) i SDP-ovac Vicko Njavro s 25 posto. Treći je Dražen Đurović (HDSSB) sa 16 posto glasova, dok je nezavisni Jozo Gavran osvojio 8 posto glasova.

Na izborima za Županijsku skupštinu najviše glasova osvojila je koalicija HDZ-HSP AS - 41 posto, druga je koalicija SDP-HSU s 28 posto, HDSSB-Zeleni imaju 12 posto, a Nezavisna lista Joze Gavrana i koalicija HSS-HSLS-SU-Zelena lista imaju po 6 posto glasova. Ostali ne prelaze prag.

Dodano 20. svibnja


Županijska skupština, koja će u sljedećem mandatu imati 36 vijećnika, ovako će izgledati: HDZ-HSP AS će imati 16, SDP-HSU 12, HDSSB 4, a Nezavisna lista Joze Gavrana i koalicija HSS-HSLS po dva vijećnika.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI