Uredno im naplaćuju odvoz, ali nitko ne dolazi po smeće

Smeće stvara velik problem obitelji Augustinović
(FOTO: Aleksandar Grlić)

04.05.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10836

Obitelj Augustinović iz Gornjih Gučana u općini Brestovac javila nam se zbog problema s odvozom smeća koje im Javno poduzeće Tekija godinama nije odvozilo jer su imali prteni put, ali kad s put ništa nije promijenilo ni asfaltiranjem. Tvrde da su im uredno pokušavali naplatiti odvoz iako ga nisu izvršavali.

- Za njih je selo samo glavna cesta od koje smo udaljeni 400 metara. Kante nemamo jer nam se nakupio dug dok nam nisu razdvajali vodu i odvoz otpada koji nismo htjeli platiti. Put je prije bio zemljani, ali širok, no izgovarali su se da ne mogu kamionom do nas. Poslije je došao asfalt pa svejedno nisu dolazili. Kako nisu mogli doći, a mi smo kamionom dovozili materijal za kuću? Jedna mi je žena u Tekiji rekla samo "Uzmite kantu i vozite" - pojadala se Snježana Augustinović.




Smeće im se nakuplja godinama u hrpama ispred kuće kao i dug koji su pokušali osporiti na sudu.


- Suprug Antun je bio na sudu, tamo nije mogao doći do riječi, njegov odvjetnik po službenoj dužnosti je stalno šutio, a Tekija si je mogla priuštiti odvjetnicu koja je bila jako agresivna. Osim duga koji se popeo na oko 7.000 kuna morali smo još platiti i sudske troškove. Nešto što ne osporavamo se platilo ili se plaća, pomogla nam je nešto i Općina Brestovac, koja je imala više razumijevanja od Tekije.



Smeće nije jedina nelogičnost u ovom slučaju, sporno je i brojilo za vodu. Nalazi se par stotina metara od njihove kuće na posjedu njihova susjeda Josipa Vukovića.

- Nije nam jasno kako je brojilo ostavljeno na tuđem posjedu. Od Dragana Marića koji je otišao u Srbiju kupio ga je novi susjed Jozo Vuković. S njim je suprug prije godinu dana otišao na Tekiju da riješe taj problem. Obećali su nešto napraviti, ali ništa od toga. Čovjek može zatvoriti vodu, to je njegova dobra volja, sreća da smo dobri susjedi. Problem je i što se priključak vodi na pokojnog Antunovog oca, a ni udaljeno brojilo nije pouzdano jer se ispuni zrakom i ne prikazuje potpuno realnu potrošnju - rekla nam je.



Kontaktirali smo i Tekiju d.o.o. s pitanjem što poduzimaju u vezi ovog slučaja. Uputili su nas da im pošaljemo pismeni upit, čekamo njihov odgovor i objavit ćemo ga po primitku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI