Neopisiv je osjećaj imati dvije minute na podiju

Paula, Gea i trenerica Marijana
(FOTO: Mario Barać)

24.02.2013. | Mario Barać
Pregleda: 8530

Lipičanka Paula Colosetti i Pakračanka Gea Zandona osvojile su naslove državnih prvakinja u plesu na natjecanju koje je nedavno održano u Požegi, što je veliki uspjeh Plesnog kluba „Dolce“ koji okuplja plesačice i plesače s područja Pakraca i Lipika. 16-godišnja Paula je u konkurenciji 8 juniorki, u kategoriji contemporary lyric, premoćno osvojila prvo mjesto, dok je 3 godine mlađa Gea pobijedila u kategoriji djevojčica - contemporary modern.

Trema jedini problem

- Za ples odvajam puno slobodnog vremena, ali mi nije teško jer to je moja najveća ljubav. Neopisiv je osjećaj imati svoje dvije minute na plesnom podiju, pod svjetlima reflektora pokazati znanje i vještinu. Jedino što prije nastupa uvijek imam veliku tremu, ali ona nestane s prvim taktovima glazbe, kaže Paula koja se plesom bavi 4 godine.

Paulu i Geu, osim velikog plesnog potencijala, povezuje i veliko prijateljstvo za što je, kako kaže Gea, učenica 7. razreda osnovne škole u Pakracu, zaslužan upravo ples.


Iako vrlo mlade, djevojke su svjesne da u Hrvatskoj ples nije na naročitoj cijeni i da se od njega teško može živjeti, ali ističe da u plesu namjeravaju ostati što je duže moguće.


– Idem u 2. razred pakračke gimnazije i planiram upisati fakultet, a odmah ću tražiti i neki plesni studio u kojem ću nastaviti s plesom, planira Paula koja je u Požegi u stvari obranila lani osvojeno 1. mjesto u Splitu, dok je 2011. u Rijeci bila druga.

Na Svjetski kup u Poreč

Zahvaljujući osvojenim prvim mjestima u svojim kategorijama Paula i Gea će vjerojatno putovati u Poreč sredinom svibnja gdje će biti održan višednevni ESDU Svjetski kup. Osim dva prva mjesta u solo nastupima, pakračke i lipičke plesačice koje trenira Marijana Verčej – Živanović, osvojile su još tri medalje. Prvo mjesto osvojila je dječja plesna grupa, u solo nastupima Nika Bjondić je u kategoriji mini osvojila drugo, a Ana Pjerabon među djevojčicama 3. mjesto. U Požegi je nastupila i plesna grupa juniorki ovog kluba čija je koreografija također pozvana u Poreč.

Disciplina i poštovanje su najvažniji za uspjeh

- Moram naglasiti da je s curama prekrasno raditi jer su savjesne, odgovorne i poštuju ples i sve što radimo, a bez toga nema rezultata. Svi mi smo jedna lijepa plesna obitelj u kojoj najviše tereta iznose sami roditelji. Sretna sam jer smo pokazali da se i amaterskim radom može postići puno. Govorim to jer su mi neke kolege spočitavali da nisam stručna jer nemam plesnu školu. To je istina, ali smo ovim medaljama samo potvrdili da, ako se nešto radi s ljubavlju, uspjeh ne može izostati, zaključuje trenerica Marijana koja radi i u Plesnoj sekciji „Cvjetići glazbe“ u Pleternici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI