Bolest je neizlječiva, ali Ana ne gubi nadu: Pomozimo joj!

Obitelj Kakuk i dalje vjeruje da će stručnjaci otkriti lijek za Aninu bolest
(FOTO: Mario Nakić)

24.02.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 23738

- Ana je počela s jačim kašljanjem, što znači da bolest napreduje i uzima sve veći zamah. Cistična fibroza je još uvijek neizlječiva bolest, a prosječna dob koju oboljeli mogu očekivati u Hrvatskoj je oko 25, dok je u Europi nekih 36 godina. Dijagnosticirana joj je sa šest mjeseci i od tada proživljava veliku borbu. Potrebna joj je pojača njega i skrb nas, roditelja i cijele obitelji - prepričava Danijela Kakuk, majka 10-godišnje teško oboljele djevojčice Ane iz Alaginaca kod Požege za koju je Katolička klasična gimnazija organizirala malonogometni turnir "Nisi sama".

Ovo nije prva akcija za Anu. Prošle godine se u župi Sv. Terezije skupljao novac za kupnju inhalatora koji joj je olakšao disanje, o Ani smo pisali i na našem portalu. Zbog cistične fibroze od koje boluje ne može se igrati i raditi sve stvari koje čine njezini vršnjaci, najobičnija prehlada i gripa joj mogu biti životno opasne. Anini roditelji još uvijek otplaćuju tri kredita, a onaj koji su uzeli radi rješavanja stambenog pitanja u švicarskim francima se skoro udvostručio.

Otac Kruno radi na pola radnog vremena, mama Danijela kao prodavačica u trgovini, ali samo troškovi mjesečnog liječenja iznose između 2.000 i 2.500 kuna. Samo jedan prsluk koji olakšava iskašljavanje stoji 120.000 kn. Nekih četiri do pet lijekova pokriva HZZO, a sve ostalo kupuju sami, snalaze se svakako, naručuju neke stvari čak i iz Njemačke, jer su tamo jeftinije.


- Ana je još uvijek optimistična, upravo sam joj rekla da će se nešto održati za nju. Onako sretna što sudjeluju djeca njezine dobi, što će to biti malo više ljudi. Svjesna je da će biti izložena iako ne bi smjela biti u tako velikom skupu ljudi jer tu su razni bacili, bakterije koje ona jako brzo kupi na sebe. Ali imat ćemo maskicu i uživat ćemo s našim prijateljima - rekla je Danijela, dodavši kako je neizmjerno zahvalna organizatorima turnira.


- Prošle godine smo organizirali turnir pod istim nazivom da pomognemo Alenu Hlebecu kojega je pogodila prometna nesreća i njegovu brojnu obitelj koja je bez oca. Želimo ovo učiniti jednom novom dobrom tradicijom kao katolička škola, pomoći nekome u Požeštini i u to uključiti učenike, roditelje i širu zajednicu. Planiramo svake godine organizirati takvu akciju, ove godine se to poklopilo i sa korizmom - izjavio je Robert Mokri, ravnatelj Katoličke gimnazije.

Turnir za Anu bit će održan sljedeće subote u sportskoj dvorani Osnovne škole Mladost u Jakšiću. Karte po cijeni od 10 kuna mogu se kupiti u požeškim osnovnim školama te u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji. Svi koji joj žele pomoći mogu to učiniti i uplatom na račun njezine majke Danijele Kakuk otvoren u Hypo banci: 2500009- 1000000013, poziv je na broj 05 108422070-2037245175. IBAN za međunarodne uplate je HR78 2500 0093 2006 9213 6, SWIFT/BIC code:HAABHR22.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI