Martina Lovrić i Zoran Špoler - sportaši godine!

Martina Lovrić i Zoran Špoler
(FOTO: Domagoj Katić)

01.02.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 17778

Svečanom dodjelom nagrada u Gradskom kazalištu Požega završena je neizvjesnost oko proglašenja najboljih požeških sportaša u 2012. godini. Tako su u kategoriji seniora prva mjesta dodjeljena Martini Lovrić, igračici Ženskog košarkaškog kluba Požega i Zoranu Špoleru, članu Građanskog streljačkog društva Požega 1871.

Špoleru je ovo 8. titula najboljeg sportaša Požege i kaže kako je uvijek dobar osjećaj biti najbolji.

- Šteta je što su stalno isti seniori među nominiranima, problem je jer nema vrhunskih rezultata na međunarodnim turnirima. Naravno, na to utječe i nedostatak sredstava, ali smatram da to ne može biti izgovor. Uvjeti za početak su dobri, ali onda kasnije mladi nekako posustanu. Potrebno je u određenom vremenu reći sebi "ja to mogu, želim i hoću" - rekao je Špoler.


Nakon 27 godina bavljenja streljaštvom, kruna karijere mu je bila prošle godine kada je ekipno osvojio naslov svjetskog prvaka.


- To je kao Ivaniševiću Wimbledon, na zalasku karijere ostvariti najbolji rezultat - kaže najbolji požeški seniorski sportaš Požege.

Martina Lovrić kaže kako ju je ova nagrada, unatoč odličnim rezultatima u klubu, malo iznenadila.

- Ima dosta sportašica koje su također dobre, tako da sam ostala malo iznenađena što sam baš ja sportašica godine. Odličan je osjećaj i svakako će mi ova nagrada biti podstrijeh i motivacija za daljnji napredak - kaže Lovrić.

Prije same dodjele nagrada Krešimir Pavelić, predsjednik Požeškog sportskog saveza izrazio je zahvalnost građanima i Gradu Požegi za svaku kunu koja je uložena u sport.

- Sredstva za rad smo dobili od građana i Grada i svaku tu kunu ćemo iskoristiti kako bismo utjecali na mlade, sve što nam je povjereno vratit ćemo gradu i građanima na najbolji mogući način, kroz sport - istaknuo je Pavelić.

Nakon njega riječ je preuzeo požeški gradonačelnik Zdravko Ronko koji je čestitao svim kandidatima, a posebno onim nagrađenima.

- Nalazimo se u teškim trenutcima i građani teško mogu puniti proračun onoliko koliko je to možda potrebno, ali kada vidite ove rezultate, znate da su uloženi na pravo mjesto - kazao je Ronko te naglasio kako je Grad Požega u protekloj godini u sport uložila 3,7 milijuna kuna te da niti jedan klub nije plaćao zakup prostora kao niti režije.

"Trofej pojedinac" je ove godine otišao u ruke Vlade Janića, počasnog predsjednika NK Lipa koji je prilikom primanja nagrade izrazio veliko zadovoljstvo jer je prepoznat njegom 39-godišnji rad.

U kategoriji najboljeg muškog kluba prvo mjesto je pripalo Nogometnom klubu Slavonija, dok je ŽKK Požega najbolji ženski klub. Stjepan Matijašević je najbolji sportaš s invaliditetom, a Boćarski klub Nada najbolja sportska udruga osoba s invaliditetom.

U pauzama među dodjelama nagrada nastupile su proslavljene mlade zvijezde, pobjednici HRT-ove emisije "Pjevaj moju pjesmu" i grupa Javni red.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.

Popis svih nagrađenih sportaša za 2012.:

- kadetkinje:
Tonka Pavelić (GD Sokol)
- kadeti:
Bruno Jovanović (JK Judokan)
- juniorke:
Tea Scania Đakić (KBK Bushido)
- juniori:
Matko Prpić (BK Graciano)

- najbolji sportaš s invaliditetom:
Stjepan Matijašević (BK Nada)
- najbolja sportska udruga s invaliditetom:
BK Nada

- najbolja seniorka:
Martina Lovrić (ŽKK Požega)
- najbolji senior:
Zoran Špoler (GSD Požega 1871)

- najbolji ženski klub:
ŽKK Požega
- najbolji muški klub:
NK Slavonija

- najbolji treneri:
Krešo Poleti (NK Slavonija)
Hrvoje Jurković (ŽRK Požega)
Igor Krizmanić (KBK Bushido)

- trofej pojedinac:
Vlado Janić (NK Lipa)
- trofej klub:
MNK Bonita



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI