Umjesto Cesarićevih ove ćemo godine imati Peićeve dane

Gradonačelnik Zdravko Ronko i akademik Dubravko Jelčić
(FOTO: Domagoj Katić)

10.01.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 4458

Nakon desetljeća održavanja Dana Dobriše Cesarića došlo je vrijeme da se uvedu neke promjene, zaključak je to s današnje konferencije za medije požeškoga gradonačelnika Zdravka Ronka i akademika Dubravka Jelčića.

- Cesarića nikada ne možete ispričati do kraja, ali smo se ipak odlučili da u 2013. godini obilježimo Matka Peića - rekao je Ronko uz napomenu kako će Grad podržati ovaj projekt pod vodstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Nešto više o samom projektu se moglo čuti od akademika Jelčića koje je istaknuo kako je cilj promovirati Požegu, koja se prema njemu u idućih 20 godina može promovirati putem 20-ak različitih zvučnih stanovnika Požege poput Babukića, Kraljevića i drugih.


Dani Matka Peića, požeškog povjesničara umjetnosti, slikara i književnika započet će 11. veljače izložbom njegovih djela u Gradskoj knjižnici, a nastavit će se idućeg dana okruglim stolom u gradskoj vijećnici. Posljednji dan je 13. veljače, kada će biti izložena zbirka crteža Matka Peića koja će za tu prigodu biti posuđena od Gradskog muzeja u Požegi.


- Ove godine je Peić, a za iduću ćemo vidjeti, puno je važnih imena u Požegi. Do ljeta, možda i na proljeće bi trebao izaći Zbornik radova o Matku Peiću - završava Jelčić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI