Bolnička dobiva rasvjetu do Petlje, slijedi biciklistička staza

Radovi u Bolničkoj ulici - snimljeno prije snijega
(FOTO: Mario Barać)

12.12.2012. | Mario Barać
Pregleda: 4885

Radnici tvrtke Elektro centar Petek iz Ivanić Grada započeli su s radovima na izgradnji i postavljanju javne rasvjete u nastavku Bolničke ulice u Pakracu, od Srednje škole pa sve do zgrade Nadcestarije, odnosno „Petlje“.

Kako nam je rekla Marija Čar, pročelnica u pakračkoj gradskoj upravi, u sklopu ovih radova odrađeno je iskopavanje i djelomično betoniranje stopa za buduće stupove javne rasvjete, a radovi su prekinuti zbog snijega i bit će nastavljeni čim to vremenske prilike dozvole.

Fond za energetsku učinkovitost i Grad Pakrac


- Završetak ovog posla ugovoren je za najkasnije 30. prosinca, a ovisi o vremenskim prilikama. Ako vrijeme dozvoli, do kraja godine bi u funkciji trebala biti rasvjeta na nova 43 rasvjetna stupa. Od toga će na 31 stupu biti obostrano postavljena rasvjetna tijela, što znači i prema cesti i prema budućem nogostupu i biciklističkoj stazi koji su u planu gradnje u idućoj 2013. godini, pojasnila je pročelnica Čar.


Vrijednost ugovorenih radova na javnoj rasvjeti, koji su dio projekta rekonstrukcije Bolničke ulice, iznosi oko 800.000 kuna. Udio od 71 posto sufinancira Fond za energetsku učinkovitost, a ostatak troškova snosi Grad Pakrac.

Nagodinu radovi na Ulici hrvatske policije

Ujedno je iskolčena i trasa buduće bitno proširenije i uređenije Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata, koja povezuje pakračku bolnicu i Gradski stadion, odnosno naselje Jug. Ova u posljednje vrijeme sve prometnija ulica je također u programu gradnje za sljedeću godini, a realizacija ovisi o financijskim sredstvima. Osim što bi u cijeloj dužini od oko 440 metara bila proširena na dva kolnička traka, predviđena je i izgradnja biciklističke i pješačke staze na obje strane, kao i uređenje zelenog pojasa.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI