Miškići se moraju iseliti, kuću kupio susjed za 75.000 kn

Ivo Miškić
(FOTO: Domagoj Katić)

01.12.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 15728

Nakon što smo pisali kako je obitelj Miškić iz Buka od susjeda dobila informaciju o prodaji kuće u kojoj žive, Ivo Miškić je otišao na sastanak s Franjom Lucićem, gradonačelnikom Pleternice gdje je, kako kaže, dobio obećanje da će moći kupiti kuću za 37.500 kuna bez obzira ponudi li netko više. Međutim, kuća je prodana susjedu za 75.000 kuna.

Na otvaranju ponuda shvatili da je narasla cijena


- Pozvani smo jučer u 12 sati na otvaranje ponuda te smo shvatili da je početna cijena kuće narasla na 60.000 kuna i da je moj susjed s najvišom ponudom kupio kuću. U roku od mjesec dana moramo izaći iz kuće. Vjerujem da je to neka urota protiv mene i da ju je susjed kupio iz inata i želje da me iseli iz nje jer nas nikada nije prihvatio, a ni s ljudima u selu nije dobar. Ja nemam toliki novac, niti bih ga dao za tu kuću jer ne vrijedi toliko, imam 37.500 kuna i pristajem dati taj iznos za tu kuću. Do sada su uvijek ljudi iz Grada Pleternice odbijali prodati kuću drugima osim meni, ali ja dosad nisam mogao skupiti novac - pojašnjava nam Ivo Miškić.

Ima novu kuću u Svilni


Tražio je i mišljenje odvjetnika koji mu je rekao kako se susjed nije mogao prijaviti na natječaj zbog duga od 30.000 kuna koji ima prema državi.


- Neću završiti na ulici jer imam novu kuću u Svilni, ali ne želim propustiti priliku jer 20 godina živim i ulažem u tu kuću. Problem mi je sa stokom jer u Svilnoj nemam gospodarske zgrade, ne znam kamo s njima, jedino da ih pustim pa da hodaju po cesti - dodaje Miškić koji ne odustaje od kupnje kuće i dogovora s gradonačelnikom.


Lucić: Nisam mu obećao da će samo on moći kupiti kuću

Gradonačelnik Lucić kaže kako je laž da je obećao Miškiću kupnju kuće.

- To je javni natječaj, pitam vas kako ja mogu nekome obećati da će kupiti kuću kad pravo apliciranja imaju svi i pobjeđuje onaj koji da najveću ponudu? Očekivao sam ovo od Miškića, koji 20 godina živi u toj kući besplatno, stoga sam sve razgovore s njim vodio pred dogradonačelnicom i gradskim pravnikom kako bih imao dokaze da Miškić iznosi laži. Kad je bio objavljen prvi natječaj na kojemu je cijena kuće bila 37.500 kuna, Miškić je došao u Gradsku kuću i rekao da će on porušiti sve što je izgradio. Rekao sam mu neka radi što želi, samo neka ostavi građevinu kakvu ju je zatekao iako nikada nije tražio suglasnost za radove na gradskom objektu. Nakon toga smo uvidjeli i da prva procjena nije realna jer nije obuhvaćena još jedna parcela uz kuću - kaže Lucić te nastavlja kako je upravo to dovelo do poništenja natječaja i otvaranja novog.

Zadovoljena forma

- Cijena na drugom natječaju je veća zbog parcele koju smo u prvom izostavili. Također smo se novim natječajem ogradili od povlačenja po sudu zbog mogućih problema. Natječaj je završio, netko drugi je ponudio veću cijenu i to je u potpunosti zadovoljilo formu - zaključuje Lucić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI