Novi kupac Papuka je slovenska grupacija Ferdinand


(FOTO: 034 portal)

22.08.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7785

Na natječaj za prodaju nekretnina pakračke tvrtke "Papuk" u stečaju, koji je po 14. put objavljen 10. kolovoza, javila se je tvrtka "Ferdinand" d.o.o. sa sjedištem u Baščanskoj Dragi na otoku Krku.

Kao jedini ponuđač za "Papukove" nekretnine ponudili su 4.515.000 kuna, utvrđeno je danas na javnom otvaranju ponuda koje je u Pakracu obavio stečajni upravitelj Tadija Akalović.

Slovensko-austrijska grupacija

"Ferdinand" za realizaciju  kupoprodajnog ugovora, koji bi trebao biti sklopljen u narednih 8 dana, jamči i s uplaćenim depozitom od 225.550 kuna, a preostali iznos bi trebali uplatiti u roku od 30 dana.



Stečajni upravitelj Tadija Akalović otvara pristiglu ponudu


Na današnjem javnom otvaranju ponude tvrtku "Ferdinand" je predstavljao slovenski državljanin Janez Jakin koji je rekao da nije ovlašten davati izjave medijima. Najavio je da će javnost upoznati s planovima i namjerama kroz priopćenje koje će izdati nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Dodao je da je riječ o poduzetničkoj grupi koja najviše radi na području Slovenije i Austrije, bave se graditeljstvom, trgovinom, turizmom i energetskim inženjeringom, a u Hrvatskoj su do sada bili prisutni kroz lovni turizam, ali da imaju iskustva i u drvno-prerađivačkoj industriji.

Stečaj gotov do kraja godine?

Podsjetimo, prošli natječaj za prodaju nekretnina Papuka propao je nakon što najpovoljniji ponuđač nije uplatio novac u ugovorenom roku.

Tadija Akalović se nada da bi, realizira li se prodaja ovoga puta, stečajni postupak u "Papuku" trebao biti gotov do kraja godine kada bi i bivši radnici, a sada najveći vjerovnici "Papuka", mogli dobiti dio svojih potraživanja.  




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI