Divlje svinje im uništile kukuruz samo 10 m od ceste

Štefica i Zvonko Uložnik usred polja koje su uništile divlje svinje
(FOTO: Domagoj Katić)

24.07.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 10783

Nimalo lijep prizor dočekao je Zvonka i Šteficu Uložnik svega 10-ak metara od ceste i pedesetak metara od njihove obiteljske kuće u Resniku kod Pleternice. Divlje svinje opet su nepozvane uletjele, imale svoj "show" i napravile 100-postotnu štetu u kukurizima.

- Ovdje više nema ništa, tu i tamo je koji zaperak od kukuruza ostao, a i grah je u potpunosti uništen. Ista stvar nam se dogodila i prošle godine, samo što onda nismo prijavljivali štetu - kaže Zvonko Uložnik.




- Zbog pokušaja da sačuvamo ono što imamo, ali i zbog odštete moramo ograditi. Stavili smo vreće na špagu, ali prođu one i kroz to, ništa ih ne može zaustaviti - dodaje.


- Odvajaš, sadiš i na kraju nemaš ništa. Sadimo za sebe, mislili smo da ćemo imati za svoje svinje. Neka nam daju kukuruz, onoliko koliko bi ovdje bilo - rekla je njegova supruga Štefica.



Šteta je počinjena na samoj granici između Lovačkog društva "Dilj" Buk i lovozakupnika Ferdinand.

- Poduzete su sve mjere za zaštitu od divljači, a LD Dilj Buk ima policu osiguranja po kojoj će biti isplaćena odšteta za sve štete prouzročene na našem području - izjavio je Radovan Rotar, predsjednik LD Dilj Buk.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI