Za pleternički razred prijavilo se samo 8 kandidata

Gimnazija Požega
(FOTO: Mario Nakić)

05.07.2012. | D. Katić/M. Nakić
Pregleda: 11010

Završen je prvi krug upisa u srednje škole. Na području naše županije odaziv u svim školama bio je prilično dobar, i to za gotovo sve smjerove. Iznimka je samo novo, dislocirano odjeljenje požeške Gimnazije u Pleternici, za koje se na prvom upisnom roku prijavilo samo 8 kandidata. Odjeljenje bi prema planu trebalo popuniti 28 učenika.

Usprkos ovako katastrofalnom odazivu Pleterničana, ravnatelj Pavle Bucić ne gubi nadu.

Ravnatelj i dožupan optimisti


- Vjerujem da će se odjeljenje popuniti na drugom upisnom roku. Ukoliko se to ne dogodi, osnivač će naći rješenje - komentirao je ravnatelj, naglasivši kako je bez obzira na takav rezultat u Pleternici generalno zadovoljan odazivom kandidata jer u svim požeškim odjeljenjima iskazan je dobar odaziv.


S obzirom da je Požeško-slavonska županija osnivač požeške Gimnazije, upitali smo dožupana Ferdinanda Trohu također za komentar.

- Ne bih još unaprijed ništa zaključivao. Znam da ima dosta djece koji iz naše županije pohađaju srednje škole u Daruvaru, Slavonskom Brodu i u drugim gradovima, pa tako mislim da bi se moglo dogoditi da se na drugom roku kod nas prijave kandidati iz drugih županija. Vjerujem da će se odjeljenje na kraju popuniti - optimističan je Troha.

Najveći interes za Tehničku školu

Unutar Požeško-slavonske županije raspisana su 1.172 mjesta za razredna odjeljenja u Požegi, Pakracu i Pleternici. Najviše učenika privukla je Tehnička škola Požega, koja je ujedno dobila i najviše prijava za jedno razredno odjeljenje. Među četverogodišnjim programima primila je 92 prijave za razredno odjeljenje tehničara za mehatroniku, a za trogodišnje 49 prijava za zanimanje automehaničara.

- Zadovoljni smo odazivom, ukupno imamo 155 prijava učenika za četverogodišnje programe u koje primamo 140 učenika, te 86 prijava za trogodišnje programe u koje primamo 84 učenika. Učenici su imali mogućnosti prijaviti se na 3 različita zanimanja, rekao nam je Vedran Neferović, ravnatelj Tehničke škole Požega.

- Ove godine uveli smo novo razredno odjeljenje tehničara za elektroenergetiku koje je kao svoje potencijalno zanimanje odabralo 86 budućih srednjoškolaca, dodaje Neferović.

Popularna zanimanja konobar i kuhar

Uz dva 1. razreda ekonomista, Ekonomska škola Požega imat će po jedan razred komercijalista, hotelijera i prodavača, a Glazbena gimnazija je uz pripremni razred upisala jedan razred srednje škole.

Srednja škola Pakrac također je u 1. upisnom roku uspjela popuniti većinu svojih kvota, a najveći interes je bio za jedan razred opće gimnazije te za dva razreda medicinskih sestara.

Najveći interes na Obrtničkoj školi učenici su pokazali za zanimanja konobara i kuhara na koja je prijavljeno 70-ak učenika za 14 slobodnih mjesta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI