Komunalci pokosili dio obrasle parcele, račun šalju vlasnici

Parcela uz Juriljevu kuću djelomično je pokošena
(FOTO: Vjeran Blašković)

29.06.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8852

Zakon i propisi su jasni, pa će tako vlasnica parcele koju djelatnici komunalne službe Općine Brestovac nisu uspjeli kontaktirati zbog dogovora, na kućnu adresu dobiti račun za obavljene usluge košnje. Naime, komunalna služba Općine Brestovac danas je pokosila dio zapuštene parcele uz kuću Ante Jurilja koji se na problem 034portalu požalio početkom svibnja. Jurilj tvrdi da su njegova djeca kod liječnika zbog vađenja krpelja išla desetak puta ove godine, a da je razlog tomu šikara puna krpelja.

- Iako je pokošen samo dio šikare zadovoljan sam. Dio parcele je u katastru upisan kao šuma, tako da tu ne možemo više ništa učiniti. Bilo bi dobro da se gospođa vlasnica javi i da se dogovorimo o košnji, neka plati, ja ću vrlo rado kad kosim svoju parcelu pokositi i njenu - rekao nam je Ante Jurilj.

Zdravko Mandić, načelnik Općine Brestovac, potvrdio je da su djelatnici komunalne službe izašli na teren po dojavi Jurilja od prije gotovo dva mjeseca. Potvrdio je da će račun za današnju košnju uz njegovu parcelu dostaviti vlasnici, a da ovakvi slučajevi nisu rijetkost.


- Ovo nije izolirani slučaj, parcela o kojoj se radi vodi se kao šuma, a unutar nje je građevno područje. Uvijek pokušavamo prvo stupiti u kontakt s vlasnicima parcele koja nije pokošena, a kada to ne uspijemo, kakav je i ovdje slučaj, onda obavimo košnju i pošaljemo račun.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI