Juniori Papuka već tri sezone nisu doživjeli poraz

Juniori Papuka treću su godinu zaredom uvjerljivi pobjednici juniorskog županijskog prvenstva
(FOTO: NK Papuk)

22.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 13085

Juniori Nogometnog kluba "Papuk" Velika jedina su juniorska momčad u Slavoniji, a lako moguće i u cijeloj zemlji, koja već 3 sezone u nizu nije doživjela nijedan prvenstveni poraz. U zadnjoj su sezoni mladi igrači Papuka u 30 utakmica zabilježili 30 pobjeda s gol razlikom 280:20.

- To su dečki stari 16 do 18 godina, a njihovi su rezultati došli nakon našeg kontinuiranog rada s mlađim uzrastima i našom školom nogometa. Očekujemo i sljedeće sezone priliv novih, jednako kvalitetnih talenata - rekao je Damir Bognar, trener juniora i seniora u Papuku.

Među uspjesima valja istaknuti pobjedu u kupu protiv Croatije iz Sesveta i nakon toga minimalni poraz 1:0 u Osijeku protiv istoimenog kluba koji je ove sezone bio finalist juniorskog kupa.


Skoro svi juniori u Papuku igraju i za seniorsku ekipu, tako da svakog vikenda tijekom sezone igraju po dvije utakmice - jednu u subotu, drugu u nedjelju. Prema riječima Josipa Nikolaša, kapetana juniorske momčadi, njima to ne predstavlja problem.




- Dvije utakmice za vikend nisu prenaporne ako se tijekom noći odmorimo. Onda nam prva utakmica dođe dobro i kao uigravanje pred sljedeću - objasnio je Josip, inače student 1. godine Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku.

Najbolji strijelac među juniorima je Ivan Antunović koji je postigao 105 golova, a među ponajboljim igračima ističe se i Požežanin Matej Peharda.

- Imam 18 godina, planiram upisati fakultet, ali uz njega bih nastavio igrati. Želja mi je što dulje ostati u nogometu - rekao je Matej.

Veličku školu nogometa pohađa velik broj djece i mladih s područja cijele Požeštine. Razloga je više: osim što je škola besplatna, Velika ima već stvoren ugled i rezultate. Pionirske uzraste vodi Damirov brat Dalibor Bognar, inače trener seniorske momčadi pleterničke Slavije.

- Većina juniora će otići iz našeg kraja pa ne možemo računati na njih kasnije. Oni će upisati fakultete, otići u druge gradove, zaigrati za druge ekipe u višem rangu. Mi bismo igrom u seniorskoj ligi možda mogli izboriti ulazak u viši rang natjecanja, ali Velika nema gospodarstvo koje bi to moglo pratiti. Troškovi su preveliki - objašnjavaju treneri Dalibor i Damir Bognar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI