SDP priznaje: Politika utječe na zapošljavanje u Tekiji

Zvonko Štajduhar, Rastislav Navrtil i Vicko Njavro
(FOTO: Vjeran Blašković)

19.06.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11124

- Sama Tekija je, to se mora i može reći, ogledni primjer kvalitetnog komunalnog društva u svakom pogledu. To vjerojatno nekoga smeta, ne znam zašto, ali to je činjenica, a sve ostalo je politikanstvo - izjavio je predsjednik požeškog Gradskog vijeća i zaposlenik Tekije Zvonko Štajduhar.

Politika ipak zapošljava

- Laž bi bilo reći da politika nema nikakvog utjecaja na zapošljavanje u Tekiji. Imala ga je uvijek, ali mi se čini da u posljednjih 10-ak godina ga ima sve manje. U prilog tome ide i činjenica da ni u upravi, niti jedan rukovoditelj sektora, niti jedan voditelj odjela nisu članovi SDP-a - izjavio je Štajduhar.


- Kao član i potpredsjednik Nadzornog odbora Tekije gdje sam delegiran od Gradskog vijeća, mogu reći da Tekija posluje pozitivno. Praktički nema nikakvih zapošljavanja. Mi smo u zadnje vrijeme zaposlili 2 čovjeka. Jedan zbog smrtnog slučaja i još jedan koji je bio praktički neophodan, rekao je Rastislav Navratil, predsjednik požeškog SDP-a.


Sve je lijepo, cvijeće raste...

- U našoj Požegi gotovo svi ljudi vide jedan kontinuirani rad u svim djelatnostima, posebno oni koji ovdje borave stalno i svi vide da se ovdje dobro gospodari gradskim proračunom, a onih nekoliko zločestih na njih ne obraćamo pažnju, čak ih i razumijemo - bio je blagoglagoljiv o svojoj stranci SDP-u u Požegi član županijskog odbora te stranke Vicko Njavro.

Posebno se u ovom dijelu osvrnuo na pisanje tada predsjednika mladeži HSLS-a Danijela Majera Vladi RH od koje je zatražio raspuštanje požeškog Gradskog vijeća jer se ono nije sastalo tri mjeseca. Njavro je pročitao tumačenje Ministarstva uprave na Majerov dopis u kojemu piše da nesazivanje sjednice Gradskog vijeća u zakonom propisana tri mjeseca ne znači i njegovo raspuštanje.

Zvonko Štajduhar smatra nadalje kako je nedolazak oporbe na posljednju sjednicu imao upravo cilj da se isprovocira odgađanje sjednice Gradskog vijeća ukoliko na nju ne bi došao jedan vijećnik iz redova SDP-a, jer tada sjednica ne bi bila održana zbog nedostatka kvoruma. Rekao je kako bi se time stekao dojam da Gradsko vijeće ne funkcionira.

- Priznajem dosta lukav manevar, ali i legitiman, zaključio je Štajduhar.

Oporba nije došla jer nije za projekte

Između ostalih funkcija i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Rastislav Navratil rekao je pak kako pored toga razloga, oporba nije došla na sjednicu jer nisu htjeli glasati za povećanje proračuna od 20 milijuna kuna i projekte koji će uz pomoć ministarstava, kako je rekao, uskoro krenuti u realizaciju - poput preuređenja starog Vatrogasnog doma u Glazbenu školu te tržnice i tržnog centra u produžetku Cvjetne ulice.

Navratil je rekao kako se promjenom vlasti na posljednjim parlamentarnim izborima projekti Grada Požege više ne blokiraju, već prolaze.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI