Mladi Jakšićani grade bike park, puno jeftiniji od požeškog

Krešimir Šuster biciklom na odskoku
(FOTO: Iz priv. kol. K. Šustera)

08.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12794

Da bi dobili biciklističku stazu za neometano vježbanje dalje od prometnice, mladi Jakšićani nisu čekali puno ni tražili ničiju pomoć. Okupili su se i primili posla, da bi danas već imali prvu biciklističku stazu za skokove u svome selu. No to još nije sve.

- Ima nas šestorica u ekipi, svi volimo voziti i treba nam još bolja staza. Ovako skačemo već dvije godine, a budući da je bike park u Požegi uništen, došli smo na ideju da ga napravimo kod nas u Jakšiću. Razgledali smo različite lokacije, ima dobrih mjesta, ali ćemo za pravu stazu trebati novac koji nemamo - ispričao je Krešimir Šuster.

Osim njega, u ekipi su Alen Brnčić, Tomislav Šimunović, Tomislav Pavličević, Karlo Smojver, Petar Šimunović i Božo Pedić. Imaju između 15 i 17 godina, a sada okupljaju sve više mladih sumještana koji vole biciklizam.


Jedan od biciklista ima pčelinjak, gdje je i pogodan prostor za prvu stazu. Njegov otac im je ustupio prostor, drvenu građu i zemlju, a dečki su sve sami napravili. Za pravi bike park i stazu sa spravama trebat će ipak nešto uložiti.


Za razliku od požeškog parka, koji je stajao više desetaka tisuća kuna i sada je potpuno beskoristan, mladi Jakšićani tvrde da bi oni mogli složiti stazu sa spravama s troškovima od tisuću do 10.000 kuna, ovisno o financijskim mogućnostima. Nadaju se i pomoći Općine kako bi mogli raditi i vježbati što najviše vole.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI