Francuz interesantan gostima iz Njemačke i Kanade

Tijana Dropuljić i Ivan Stojaković pored Francuza
(FOTO: Vjeran Blašković)

02.03.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8165

Udruga Željeznički zaljubljenici Slavonije započela je s radovima na daljnjem uređenju vlaka Francuza. Na redu je dotjerivanje unutrašnjosti i vanjsko lakiranje jedne strane vlaka.

- Radimo i na uređenju interijera, posebno upravljačnice koju ćemo urediti tako da posjetitelji mogu uživjeti u ulogu strojovođe. Plan uređenja napravili smo do kraja lipnja, kada bi sve trebalo biti gotovo, rekao je idejni začetnik projekta Ivan Stojaković.


Francuz nakon što je u listopadu prošle godine dovučen u Požegu. (foto: Dušan Mirković/PIXSELL)


Najavljeni posjetitelji za svibanj i lipanj


- Do sada smo imali dvije školske grupe koje su nas posjetile i djeca su presretna. Mnogi od njih nikada se niti nisu vozili vlakom, pa im je ovo pravi doživljaj, priča nam Tijana Dropuljić, studentica iz Starog Petrovog Sela, članica udruge koju smo zatekli danas u bojanju vlaka.

Do sada je u vlaku bilo stotinjak posjetitelja, a najavljene su i nove školske grupe u svibnju i lipnju. - Došla su nam djeca iz Kempfove škole, a bili su i stranci. Baš ciljano da posjete vlak došli su nam gosti iz Njemačke koji su se zatekli u Koprivnici, kao i Kanađani koji su bili u mjestu pored Požege, kaže Stojaković.

Uklonit će ogradu parkirališta

Dodaje da će po sadašnjim informacijama vlak ostati tu gdje je i sad - na glavnom dijelu požeškog kolodvora. Pojašnjava da bi ih seljenje vlaka na novi kolosijek izašlo 40.000 kuna, koliko je procijenjena vrijednost izgradnje električnih instalacija za priključak na novom mjestu.

- Grad i Hrvatske željeznice u razgovorima su da se sadašnja ograda koja priječi pogled i izravan pristup vlaku ukloni te vlak tako postane još dostupniji građanima i gostima, zaključio je Stojaković.

Više o samom projektu pročitajte u našem prijašnjem članku Na kolodvoru oživjeli duh vlaka Francuza



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI