Cilj nam je Vinogorje Kutjevo još jače brendirati

Augustin Jelušić
(FOTO: Vjeran Blašković)

01.03.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11858

Društvo Zlatne žice izabralo je Augustina Jelušića iz Kaptola, vođu tamburaškog sastava Castrum, za umjetničkog direktora Festivala Zlatne žice Slavonije u Kutjevu. Imenovanje smo iskoristili kako bismo porazgovarali o planovima i željama u organizaciji ovogodišnjeg festivala koji će se održati zajedno s Festivalom graševine 1. i 2. lipnja u Kutjevu.

- Zlatne žice i Festival graševine su logična nadogradnja festivala koje Društvo zlatne žice organizira već 20 godina. Društvo je početkom devedesetih godina obnovilo tradiciju Muzičkog festivala Slavonije, a prošle godine preselili smo se u Kutjevo. Ove godine radimo korak dalje u cilju promoviranja svih vinara kutjevačkog kraja i Vinogorja Kutjevo kao mjesta u kojemu je graševina za sebe pronašla najbolje podneblje, kaže Augistin Jelušić poznatiji pod nadimkom Tin.

Na inicijalnom sastanku prije dva tjedna dogovoreno je povijesno spajanje kutjevačkih udruga vinara u jednu te zajednička organizacija tradicionalne kutjevačke manifestacije Festival graševine i Zlatne žice Slavonije. U međuvremenu se otišlo i korak dalje te je dogovoren zajednički program koji će oplemeniti i jedan i drugi festival.


- Zajedničkom organizacijom ta dva festivala uvećat ćemo obje manifestacije, Festival graševine postat će mjesto na kojemu će se ocjenjivati graševina iz cijele regije, a Zlatne žice ponudit će slušateljima najbolje od tamburaške pjesme u Hrvatskoj. Konačni cilj nam je promovirati Kutjevo kao kolijevku graševine i Vinogorje Kutjevo još jače smjestiti na svjetsku kartu vrhunskih vinogorja, priča Tin Jelušić o ciljevima i programu festivala.


- Interes je velik. Vinarima kraja i regije, a posebno izvođačima sviđa se put i način kojim smo odlučili nadograditi 20-godišnju tradiciju organiziranja festivala. Ove godine uz ocjenjivanje graševine i najbolje tamburaške pjesme, tijekom dva fetivalska dana bit će priređeno mnoštvo popratnih događaja koji će privući veliki broj posjetitelja iz regije u Kutjevo. Da ne otkrijem sve, mogu  reći da će biti organizirani Dani otvorenih vrata vinskih podruma, natjecanja u pripremi lovačkog gulaša sa slavonskom kobasicom i graševinom i mnogi drugi zabavni događaji, zaključio je umjetnički direktor Festivala Zlatne žice Augustin Jelušić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI