Prosvjed u Ferovcu: Seljaci u 16,30 blokiraju promet

Seljaci prosvjeduju u Ferovcu
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

20.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 13532

Najnovija je informacija da će prosvjednici u Ferovcu u 16,30 započeti blokadu prometnica Požega - Našice i Slavonski Brod - Virovitica, potvrdio nam je Tomislav Majetić, predsjednik udruge Simentalac. Prometnice će biti blokirane dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

Stotinjak seljaka s traktorima i dalje prosvjeduje u Ferovcu kod Kutjeva, a najavljuju da će ondje ostati dok god Vlada ne udovoljni njihovim zahtjevima. Zasad još nisu blokirali promet na raskrižju putnih pravaca Požega - Našice i Slavonski Brod - Virovitica, ali mogućnost blokade prometa je sve izvjesnija.

- Od našeg zadnjeg prosvjeda zahtjevi se nisu promijenili. Tražimo da se isplate poticaji iz prošle godine, ali i dugovi iz 2010. godine, korektnije otkupne cijene te ne diranje u ovogodišnje poticaje - rekao je Dragutin Dukić, predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Požeško-slavonske županije.



Foto: Dušan Mirković/PIXSELL


Tijekom dana oko 150 traktora je došlo u Ferovac, a ostalo ih je stotinjak. Poljoprivrednici još uvijek čekaju odgovor iz Vlade na njihove zahtjeve, a dok ga ne dobiju prosvjedovat će.

- Bude li potrebno, ostat ćemo ovdje i preko noći - najavljuje Dukić.

Dodano 21. veljače

Prosvjed u Ferovcu nastavljen je i u utorak.

- Ovdje je još stotinjak traktora, prosvjeduju uglavnom stočari. Neki su otišli kućama obaviti poslove koje trebaju pa će se opet vratiti. Ne odustajemo od zahtjeva i ako se ne postigne dogovor između naše središnjice i Vlade, i dalje ostaje mogućnost blokade prometa. To nećemo činiti bez koordinacije s ostalim udrugama u drugim županijama - rekao je Tomislav Majetić, predsjednik udruge Simentalac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI