Nezaposlenost me umarala, nisam mogla sjediti prekriženih ruku

Silvija Hojo odlučila je otvoriti vlastiti modni salon u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

24.01.2012. | Mario Barać
Pregleda: 14363

"Oduvijek sam sanjala da ću imati vlastiti salon i ovaj program HZZ-a je bila prilika koju sam morala iskoristiti" - kaže 36-godišnja Silvija Hojo iz Antunovca kod Lipika, vlasnica nedavno otvorenog modnog salona "Anja" u Pakracu.

Silvija je po struci diplomirana inženjerka odjevne tehnologije, radila je u pakračkoj Moderni, tvrtci Nada u Hrastovcu te je predavala stručne predmete u Srednjoj školi Pakrac. Međutim, nakon gašenja tekstilnog usmjerenja zbog slabog odaziva učenika, završila je na Zavodu za zapošljavanje gdje je provela 14 mjeseci, no kao supruga i majka troje djece nije sjedila i čekala da joj posao padne s neba nego je odlučila stvari uzeti u svoje ruke.

- Život bez posla me najviše umarao i nisam htjela sjediti prekriženih ruku. Dobila sam informaciju da Poduzetnički centar u Pakracu organizira radionicu poduzetničkih vještina koja je održana u srpnju i na njoj sam dobila puno vrijednih informacija - pojašnjava Silvija koja, na temelju stručne spreme, kroz godinu dana treba dobiti nešto više od 36.000 kuna poticajnih sredstava koje će joj, kako i sama kaže, bitno pomoći u radu i namirenju nemalih troškova prema državi jer spomenuta sredstva koja se isplaćuju kvartalno, pokrivaju troškove registracije ili obveznih doprinosa.





Silvija radi u iznajmljenom lokalu u Pakracu, dodaje da je u odluci da otvori vlastiti obrt pomogla i činjenica što su u prošloj godini u Pakracu zatvorene dvije krojačke radnje što je umanjilo ionako skromnu konkurenciju, a ne nedostaje joj poslovnih ideja.

– Svjesna sam da je svaki početak težak pa sam zato i dodatno oprezna i ne želim ulaziti u prevelika ulaganja koja ne bih mogla pokriti poslovanjem.

- Prošla su tri mjeseca otkako radim u ovom salonu, zasad sam zadovoljna iako će za dugoročno poslovanje biti potrebno i bitno više posla kojem se nadam s dolaskom proljeća.



Uz standardne usluge šivanja odjeće po mjeri i krojačke prepravke, Silvija šiva također po mjeri i iznajmljuje vjenčanice. One bi mogle biti poslovni adut, posebno u nadolazećoj sezoni vjenčanja. Vjeruje da će kroz godinu dana stvoriti dobre temelje u svojoj radnji, da će profilirati potrebe građana i prilagoditi ih načinu i obimu poslovanja te da će ostvariti neku od brojnih poslovnih ideja koje tek čekaju realizaciju, ali i sama ističe kako je najvažnije da je zaposlena i da radi, a još k tome je sama sebi gazda.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI