Branimira i Mirjana spasile više od 30 pasa iz azila u Bučju

Branimira Bosanac i Mirjana Oliver - arhivska fotografija
(FOTO: Iz priv. kol. B. Bosanac)

24.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 17377

Sklonište za životinje u Bučju kod Pakraca nije baš tako bajno mjesto kakvim ga opisuje direktor Veterinarske stanice Pakrac, tvrdi Branimira Bosanac, volonterka u daruvarskoj udruzi prijatelja životinja.

- Stvar je u tome da će ti psi, ukoliko ne budu udomljeni u roku od 60 dana, biti eutanazirani. Još nijedan pas nije eutanaziran samo zato što ih mi pokupimo prije roka i onda dalje tražimo udomitelje. Tijekom zadnjih pet mjeseci smo udomili više od 30 pasa iz pakračkog azila - kaže Branimira.

Podsjetimo, na 034portalu nedavno je objavljen razgovor sa Sinišom Horvatom, direktorom Veterinarske stanice Pakrac u kojemu se on pohvalio odličnim, maltene savršenim uvjetima u kojima psi u azilu uživaju.


- Sve to lijepo izgleda kada tamo dođete. Međutim, nama je više pasa došlo bolesno iz azila. Jedan je uginuo zbog parvoviroze, poslali smo ga u Berlin na liječenje, no nije uspjelo i još je naša udruga ostala dužna tamošnjoj veterinarskoj ambulanti. Mislim da bi Veterinarska stanica Pakrac trebala u svome azilu osigurati redovitu dezinfekciju i također bi trebali osigurati cijepljenje protiv štenećaka - dodaje daruvarska aktivistica.


Iz Udruge prijatelja životinja Daruvar pozivaju građane koji mogu i žele udomiti psa da pogledaju fotogaleriju trenutnih stanovnika Skloništa za životinje Bučje te da se jave na broj 034-411-019 i spase pse od eutanazije koja im prijeti ukoliko ne nađu udomitelje 60 dana od prihvaćanja u azil.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI