NASLOVNAJAKŠIĆPOLITIKAARHIV
¨Istina je voda duboka¨

FOTO: 034portal.hr

OPĆINA JAKŠIĆ

¨Istina je voda duboka¨

28.07.2017. | M.R. PREGLEDA: 10509

Izreka je to nekada visoko pozicioniranog dužnosnika unutar vlade RH koji je duboko osjetio sve draži najprije nedodirljivog i moćnog čovjeka pozicioniranog unutar stranačke hijerarhije, a nakon toga i draži odbačenog i na stup srama pribijenog bivšeg "druga".

Potaknuta ponovnim, osebujno sebeljubljenim istupom gsp. Kovačevića na neizostavnom dragom mu portalu a u kontekstu najave kako je kazao "ponovnom povratku stanovnicima Eminovaca" uslijed započinjanja radova na projektu izgradnje nogostupa Oporbena petorka Općinskog vijeća Općine Jakšić našla je za potrebnim istinito ukazivanje na bitne odrednice istupa.

Euforičnu objavu gsp. Kovačevića o novom projektu na području naselja Eminovaca Oporbena petorka iskreno pozdravlja jer je nogostup prijeko potreban s obzirom na intenzitet prometa koji se odvija Magistralnom cestom. No da je taj nogostup već izgrađen od prije 15-tak godina mogli bi govoriti o nekakvoj euforiji i isticati velebni projekt gsp. Kovačevića odnosno Općine Jakšić.


Isticati nogostup kao nešto tako epohalno u 21 stoljeću je neumjesno i promašeno s obzirom da je nogostup poglavito na tako prometnoj prometnici bio nasušno potreban davnih godina budući da se njime kreće veliki broj pješaka ( ponapose djece koja su i dugo godina pješačila do matične škole u Jakšiću) i biciklista.

Stoga treba realno prikazati situaciju tj onakvom kakva i jest. Nogostup koji je trebao davno biti i stavljen na raspolaganje njegovim mještanima započinje sa realizacijom tek sada tj u dogledno vrijeme.

Niti je gsp. Kovačević učinio nešto a što nije u opisu njegova i te kako dobro plaćenog radnog mjesta niti je učinio nešto što odudara od onoga što su davno učinili njegove stranačke kolege iz Velike,Kaptola,Brestovca..

No u tijeku nepobitnih činjenica koje izlaze na vidjelo zadnjih mjeseci o gsp. Kovačeviću,njegovu načinu i stilu rada kao i stanju unutar Jedinstvenog upravnog odjela Općine Jakšić on ovakvim pristupom želi skrenuti pozornost sa sebe.

Nadamo se da ovakve sebeljubne reklame u kojima se najviše spominju njegove zasluge za ovo ili ono ( a što mu je primarna zadaća kao načelnika) ne bivaju plaćene iz proračuna Općine Jakšić a što ćemo vrlo brzo i utvrditi.Poznato je da portal u kojemu se neprestano oglašava gsp. Kovačević za vlasnika ima osobu koja je u rodbinskoj sprezi s zamjenikom načelnika gsp. Barišićem.

Koliko je samo uspjeha požnjeo zadnjih godina njegov kolega iz susjedne nam općine Velika,gsp. Vlado Boban,koji je doslovce općinu uništenu i devastiranu ( velikim kreditima i zaduženošću) uspio izdignuti na razinu samodrživosti no unatoč silnim problemima uspijevao je između ostaloga izdržati stipendiranje svih redovnih studenata a na pamet mu nije padalo poput gsp. Kovačevića da ukine subvencioniranje prijevoza za srednjoškolske učenike.

Ništa više gsp. Kovačević nije učinio (iako se silno trudi da prikaže situaciju poptuno drugačijom a zbog prebacivanja pozornosti sa bitnih događanja) na području Općine Jakšić negoli ostali načelnici iz susjedstva dapače, ostali su ostvarili daleko više jer su izgradili jedan kulturno civilizirani odnos sa svojim sumještanima što gsp. Kovačević nije uspio jer unutar svoje narcisoidnosti potencira neprestane oblike sukoba kako sa svojim najbližim suradnicima tako i velikim brojem mještana.

Izjavom da je učinio nešto veliko sa time što naselje Eminovci imaju Led rasvjetu daje samo dijelić istine koja glasi; kada veliki broj lokalnih samouprava na području RH projekte poput Led rasvjete,široko pojasnog interneta itd realiziraju isključivo preko tada otvorenih natječaja fondova EU (Fond zaštite i okoliša) gsp. Kovačević isti projekt realizira na način da iz Općinskog proračuna plaća nekoliko stotina tisuća kuna pogodujući privatnoj tvrtki.

Gsp. Tomislav Panenić,bivši načelnik općine Tompojevci te bivši Ministar gospodarstva u vladi RH,povukao je bespovratnih sredstava iz fonda EU a za projekt Led rasvjeta u iznosu od milijun i dvjesto tisuća kuna osvijetlivši sva naselja općine Tompojevci.

Također je uspio izrealizrati i projekt široko pojasnog interneta gdje sada svi stanovnici Općine imaju prigodu za pedest kuna mjesečno surfati neograničeno brzinom od 4 Mbit/s.

Što kazati na tu činjenicu? To su apsurdi koje gsp. Kovačević ističe kao silno velike uspjehe a u biti nisu jer ta Led rasvjeta je stanovnike Općine koštala nekoliko stotina tisuća kuna a moglo se dobiti bez ijedne lipe učešća da se umjelo,znalo i htjelo aplicirati na fond EU ( od čega gsp. Kovačević silno zazire).

Zar je epohalni uspjeh izgradnja Dječjeg vrtića,koji je nužan i olakšavajući faktor brojnim roditeljima no ne stiže li i on petnaestak godina sa zakašnjenjem? Isti se istine radi gradio dvanaest punih godina a koštao je nevjerojatnih šest milijuna i dvjesto tisuća kuna ( po kazivanju gsp. Kovačevića) a što ćemo kao Oporbena petorka također pomno ispitati.

Dakle , bitno nam je upozoriti stanovnike naselja Eminovaca( gdje je gsp. Kovačević doživio poraz na izborima) da oni ništa neće dobiti a što nije u okviru minimalnog potrebnog u okviru življenja unutar dvadest i prvog stoljeća.

Primarna funkcija Općinskog načelnika jest da odgovorno i savjesno skrbi za svaku lipu proračunskog novca te da je svjestan da za isto i odgovara.

Ovih dana se pronijela vijest da je gsp. Kovačević platio izradu "Strategije razvoja gospodarstva Općine Jakšić "privatnoj tvrtki nevjerojatnih stotinu šezdeset tisuća kuna!?

Utvdi li se činjenično istinitost navoda to bi bio veliki skandal budući da cijena takve jedne studije varira između trideset i trideset pet tisuća kuna u originalnoj verziji.Spominje se i ime autora ..izvjesni Mario.. no o tomu kada sagledamo sve činjenice.Najgore od svega jest što ta i takva studija sakuplja prašinu negdje duboko pohranjena u ladici. Istovremeno se najavljuje i izrada slične studije tj "Strategija razvoja poljoprivrede na području Općine Jakšić".To je valjda u sklopu kapitalnog projekta gsp. Kovačevića "Gospodarska zona"iako nema na vidiku niti jednog jedinog poluozbiljnog invenstitora.

No i to je već nešto viđeno kod nas u susjedstvu...

Sve one "silne" projekte koje gsp. Kovačević tako često voli pobrojati na svomu dragom portalu nisu nikakav doseg nadnaravnog umijeća već samo apliciranje na pojedine projekte unutar resora ministarstava Vlade RH poput mnogih drugih kako općina tako i gradova.

Ponavljamo,za sve to je i više negoli bogato nagrađen kroz enormno visoku plaću koja je tako nerealna unutar jednog od najmanjih proračuna u RH.

No evo kako je sve u životu podložno promjenama tako ćemo i mi Oporbena petorka unutar Općinskog vijeća pomoći kako načelniku tako i zamjeniku da shvate da žive iznad mogućnosti proračuna Općine Jakšić.

Sve one silne prijetnje koje gsp. Kovačević a vidno nervozan upućuje na naše adrese su promašaj jer mi smo izabrani iz naroda te kao takvi služimo narodu a način da ustrojimo sustav koji će biti na usluzi svima jest samo jedan od naših zacrtanih ciljeva.

Zamijećujete da nismo niti riječju spomenuli gsp. Oreškog niti gđu. Baričević. Zašto? Molimo Vas da sami donesete zaključak.

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općinskog vijeća Općine Jakšić

Tagovi: jakšić, istina, voda, Kovačević

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

U Lipiku prometna između automobila i mopeda, jedna osoba ozlijeđena

.

HŽ uvodi besplatna putovanja za djecu i učenike

.

Sunčana šetnja Požegom, 25.09.2021.g

.

Idući vikend se i službeno otvara prostorija Udruge ʺMali princʺ i počinje projekt ʺJednaki u različitostiʺ

.

Otvorena Požeška planinarska obilaznica

.

Recept za prefini egipatski složenac sa sirom i mljevenim mesom

.

UDRUGA HRVATSKE POLICIJE: Otvorene Sportske igre za poginule hrvatske policajce u Domovinskom ratu

.

Za vikend sunčano i toplo, a od ponedjeljka stiže zahlađenje

.

Što će biti s hrvatskim svinjogojstvom ako se zabrani kastracija?

.

Pacijenti će također trebati covid-potvrde, evo o kojim je pacijentima riječ...

.

Požega je najveći grad u Hrvatskoj bez atletske staze, a Požeško - slavonska županija jedina županija koja nema takav sportski objekt

.

Regionalna konferencija o Alzheimerovoj demenciji

.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 244 slučajeva zaraze korona virusom

.

Sinoć je do prometne nesreće u Požegi došlo zbog neprilagođene brzine

.

U Požegi spaljivao grane pa izazvao požar

.

Molitveno bdijenje uoči đakonskoga ređenja u Požegi

.

Krš i lom: Vozačica automobilom srušila ogradu mosta na ulazu u Babin vir

.

Struje neće biti...

.

Danas pretežno sunčano i toplo

.

Požega i okolna sela na trenutke ostaju u mraku

.

Beroš: ʺTko se od zdravstvenih djelatnika ne želi cijepiti ni testirati, neće primiti ni naknadu!ʺ

.

Javni natječaj Grada Lipika za dodjelu studentskih stipendija

.

Udruga Humanum organizator kampanje borbe protiv nasilja nad osobama treće životne dobi

.

MNK Autodijelovi Tokić i MNK Jakšić natječu se u novoj natjecateljskoj sezoni 2. Hrvatske malonogometne lige - Istok

.

Recept za zapečeni kaubojski grah s mljevenim mesom

.

Akademik Jakšić na prijemu kod županice

.

30 GODINA POTRAGE ZA SINOM I BRATOM ʺSamo ljudi bez duše mogu šutjeti tolike godine!ʺ

.

Luka Gjajić iz Kutjeva niže nove uspjehe

.

Pogledajte 15 kraljevskih imena za vaše male princeze

.

NOVA KORONAKARTA: Cijela Hrvatska i dalje u crvenom

.

Umjesto cjepiva protiv hepatitisa, dojenče dobilo cjepivo protiv korone

.

HZZO na listu osnovnih lijekova dodao lijekove za cističnu fibrozu

.

I PREŠLI SMO 200: Na posljednjem testiranju obrađeno je 159 uzorka, od kojih je 24 pozitivnih

.

U nedjelju u Orahovici 14. Državna utrka motokultivatora i 3. Motocross vikend

.

Skrutnij uoči đakonskog ređenja u Požegi

.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

.

VOZAČI, OPREZ! Jučer čak tri udara vozila u divljač na našim prometnicama

.

Brojni sudionici na radionici o energetskoj obnovi kuća održanoj u Pleternici

.

Struje neće biti...

.

Danas pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku

.

DOZNAJEMO: Valentina se vratila kući, potraga obustavljena

.

Ukida se Javna ustanova Sportski objekti Grada Požege

FOTONALAZ

U nedjelju u Mihaljevcima natjecanje u šlajsu