Drama u Jakšiću, jedva složili vijeće s dva Kalićeva HDZ-ovca

općina jakšić
(FOTO: M.M.)

05.07.2017. | A.M.
Pregleda: 12136



Komentar glavnog urednika na događanje u Jakšićkom vijeću

Da je volja birača nevažna, često se nakon izbora vidi u praksi, kako na nacionalnoj razini (HDZ i HNS), tako i na lokalnoj jer se u Jakšiću dogodilo ono što nije bilo namjereno voljom birača. Tako zvana Nezavisna lista (koja je uglavnom imala biračko tijelo nezadovoljnih HDZ-ovaca) se nakon nekih noćnih pregovora odlučila iznevjeriti svoje birače i digla ruku za HDZ, rezultat tome je; Domagoj Oreški je glasovima HDZ-a izabran za novog predsjednika vijeća.





Možemo mi govoriti što hoćemo i razmišljati o čemu god želimo, ali jedna stvar je jasna, HDZ-ovci ne bi birali Domagoja Oreškog za predsjednika da ne postoji neki dogovor.

Naravno, i opozicija je mogla izabrati Oreškog za predsjednika vijeća bez glasova HDZ-a, ali to gospodin Oreški nije želio, logično, ne bi se isplatilo tim putem!? Tko zna!

Ne želim govoriti da je načelnik Kovačević loš ili dobar, ne živim u Jakšiću i ne znam situaciju, no znam i čujem što se priča o ucjenama, prijetnjama, napaljivanju nekih prijatelja kako bi prijetili i tako dalje, a to stvara jednu jadnu sliku demokracije u Jakšiću, ako je uopće ikad i postojala.

Kao osmatrač sa strane, moram priznati da je u politici sve dozvoljeno i sve moguće , naravno i legalno, ali ovakve drame i ovakva prljava igra se nigdje u našoj županiji nije dogodila, tako da možemo s pravom zaključiti da je ovo sumrak demokraciji u Jakšiću.

Da me ne bi pogrešno shvatili, nisu Kovačević niti HDZ u ovom slučaju krivi, oni se drže one stare pjesme "Moje je da pitam, a ti reci neću", očigledno je Oreški kao novi predsjednik vijeća taj koji je bio pitan, a nije znao ili nije želio reći " neću ". Svi mi iz životnog iskustva znamo da su dogovori na naša pitanja (pogotovo kad smo bili mlađi) uglavnom bili "Ne!", "Neću", "Ne može!", "Ne dam!" i tako dalje.

Kako bilo da bilo, Zemlja se i dalje okreće i Domagoj Oreški mora živjeti sa svojom odlukom jer i ovdje vrijedi ona stara "Poslije j..... nema kajanja". A onih 30 srebrenjaka ili 300 tisuća kunića ili Bog zna čega već, nisu donosili sreću ni prije 2000 godina, pa neće ni danas, u to sam uvjeren.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI