Inspektor Rukavina vs pozega.eu


(FOTO: 034 portal)

23.06.2017. | Sb Online- Ivica Janković
Pregleda: 14764

Pozivajući se na novinarsku etiku, a misleći pri tome na blaćenje ovlaštenih službenih osoba od strane kolega novinara koji se na nikakav način ne može opravdati.

Novinari koji su sastavni dio našeg društva i koji bi trebali čitateljima prilagati činjenično i realno stanje eventualno u kolumnama, svoja osobna stajališta i kritike, a ne obrnuto, svim silama truditi se nekome tražiti putar na glavi, a ne vide ga od putra na sebi samome.

Naime, o čemu se radi, novinari požeške web publikacije pozega.eu niti su prometni inspektori niti prometni nadzornici da mogu provoditi nadzore mimo nadležnog nadzora i uhoditi uposlenike na svojim poslovima, a sve to za vid čistog degradiranja i ciljanog nanošenja štete, u ovom slučaju konkretno na štetu inspektora cestovnog prometa Gorana Rukavine.


Nadalje, po zaključku novinara pozega.eu portala, oni točno znaju radno vrijeme i raspored državnih inspektora cestovnog prometa te im oni sami određuju kad će ići na pauzu i jesu li su je zaslužili ili nisu, odnosno, još gore, po njihovom pisanju da dotični inspektor uživa blagodati pauze koje nikako ne zaslužuje, pisanje ovakvih kvazi novinara je apsolutno nedopustivo. Pitamo se, dragi čitatelji, zajedno s vama. je li pisanje na takav način dopustivo, a da ne spominjemo novinarsku etiku od koje se u ovome slučaju i načinu rada pozega.eu portala, ograđujemo u potpunosti.


Dužnost novinara je, a kako oni tvrde da imaju čvrste dokaze za navodna nedjela inspektora Rukavine, po građanskoj dužnosti predati i priložiti nadležnim institucijama, jesu li su to učinili, postavljamo im pitanje.

Ulaziti protupravno u nečije privatne živote ne bi li se zaplašili inspektori koji obavljaju svoje poslove nadzora, u ovome slučaju nadzor nad teretnim vozilima i autobusima, a koji su u sprezi s vlasnikom pozega.eu portala te tako spriječiti inspektora u obavljanju svoje dužnosti, je nedopustivo.

Nije u pitanju rad inspektora Rukavine niti njegova pauza, već je u pitanju veza pozega.eu portala s privatnim prijevoznicima. Svoje kreditore se ne može braniti na način "premlaćivanja" drugog, tko god to bio i što god on u okvirima zakona radio.

Zaključno, pozivamo kolege novinare pozega.eu portala da se drže novinarske etike te izvještavaju svoje čitatelje te napose i istražuju na svrsi shodan pragmatičan način, jer nekoga uhvatiti u kafiću i na osnovu toga sasuti cijelu salvu uvreda i optužbi nije novinarstvo, već kleveta, a navodno prikupljene čvrste dokaze neka predaju nadležnim institucijama na obradu te tako postignu objektivne sankcije, ako one postoje prema inspektoru Goranu Rukavini. U protivnom se pitamo za koji cilj je sve bilo napisano.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI