Dio koji neće biti u dokumentaciji za izbor ravnatelja, a govori o etičnosti

Gimnazija Požega
(FOTO: srednja.hr)

31.05.2017. | D. Zubčević
Pregleda: 12793

Ovih dana vrši se izbor Ravnatelja Gimnazije Požega na temelju pristiglih kandidatura. Iz neslužbenih informacija doznajemo da imamo dva kandidata za ravnatelja gimnazije u narednom periodu.

Sam izbor potvrđuje Školski odbor Gimnazije Požega koji se sastoji od: tri predstavnika osnivača županije Požeško-slavonske, dva predstavnika Nastavničkog vijeća Gimnazije Požega, jednog predstavnika radnika Gimnazije Požega i jednog predstavnika roditeljskog vijeća Gimnazije Požega.

Jedan od kandidata za ravnatelja je dosadašnji ravnatelj g. Pavle Bucić.


Protiv g. Pavla Bucića podignuta je 26. ožujka 2015. optužnica broj K-DO_167/14-32 koja je potvrđena rješenjem Općinskog suda u Požegi br. KOV-19/2015-14 od 6. srpnja 2015., zbog kaznenih dijela iz čl.246. st. 1. Kaznenog zakona/11. I čl. 279. St 1. I 2. Kaznenog zakona/11 izvršenog na štetu Gimnazije Požega.


Na temelju podnesene optužnice g . Pavle Bucić je pristupio davanju Izjave u svojstvu osumnjičenika, kojom je izjavio da su navodi iz optužbe točni te u cijelosti priznaje počinjenje kaznenih dijela koja mu se optužnicom stavljaju na teret.

Kako je gđa. Duška Galić, odlukom Školskog odbora imenovana i ovlaštena za zastupanje Školskog odbora Gimnazija Požega, dala suglasnost da državni odvjetnik uvjetno odustane od optužbe ako okrivljenik preuzme obvezu, odnosno naknadi štetu prouzročenu kaznenim dijelom, ista nije evidentirana u dosjeu navedenoga.

Zbog Etičkog kodeksa objavljenog na stranicama Gimnazije Požega pozivam sve, profesore, radnike Gimnazije i roditelje učenika Gimnazije Požega da isti pročitaju, te da po moralnim i etičkim načelima glasaju za izbor novog ravnatelja Gimnazije Požega.

ETIČKI KODEKS NEPOSREDNIH NOSITELJA ODGOJNOOBRAZOVNE DJELATNOSTI GIMNAZIJE, POŽEGA

Na temelju članka 58. i 118. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08.) i članka 38. i 186. Statuta Gimnazije,Požega, Školski odbor Gimnazije, Požega, na sjednici održanoj 25. 05. 2012. donio je

ETIČKI KODEKS NEPOSREDNIH NOSITELJA ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNOSTI GIMNAZIJE, POŽEGA

I. Opće odredbe Predmet Etičkog kodeksa Članak 1.

(1) Etičkim kodeksom neposrednih nositelja odgojno-obrazovne djelatnosti Gimnazije, Požega, (u daljnjem tekstu: Etički kodeks ) određuje se etičnost kao skup načela prava i obveza kojima se uređuju međuljudski i profesionalni odnosi između radnika i svih korisnika usluga Gimnazije u Požegi (u daljnjem tekstu: Škole)

(2) Temeljne vrijednosti jesu: poštenje, izvrsnost, sloboda, međusobno uvažavanje, ljudsko dostojanstvo, osobna odgovornost.

(3) Primjena ovog Etičkog kodeksa pretpostavlja dobru namjeru, objektivnu i poštenu prosudbu, a odnosi se na radnike škole i sve korisnike usluga škole.

(4) Osobna je odgovornost i zadaća svakog radnika ostvarenje najviših etičkih standarda osobnog ponašanja. Dužnost mu je poticati etičko ponašanje kod svojih učenika, suradnika i kolega. Njegova je dužnost savjetovati se s kolegama oko etičkih dvojbi. Svaki radnik u svom djelovanju nastupa kao nezavisna osoba te dopunjava i oplemenjuje pravila dana ovim Etičkim kodeksom osobnim sustavom humanih vrijednosti, vlastite kulture i životnog iskustva.

(5) Etički kodeks je podložan izmjenama i dopunama u skladu s razvojem djelovanja Škole.

Članak 2.

(1) Etički kodeks Škole sadrži moralna načela i načela profesionalne etike sukladno kojima se u svom profesionalnom i javnom djelovanju trebaju ponašati svi radnici Škole.

(2) Načela Etičkoga kodeksa primjenjuju se na odgovarajući način i na osobe koje nisu radnici škole, ali sudjeluju u njezinu radu i djelovanju.

(3) Etički kodeks sastoji se od standarda ponašanja prilagođenih potrebama Škole i načela 2 slobode profesionalnog rada te čuvanja dostojanstva i ugleda Škole.






 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI