Nestabilniji i svježiji vikend, s pljuskovima i grmljavinom ponegdje i olujnim nevremenom

(Ilustracija)
(FOTO: M.M.)

20.05.2017. | Ante Mandarić/hrt.hr
Pregleda: 13366

Nakon nekoliko suhih, sunčanih i iznadprosječno toplih dana slijedi zamjetno nestabilniji i svježiji vikend, s pljuskovima i grmljavinom, ponegdje vjerojatno i olujnim nevremenom, najprije na Jadranu i područjima uz njega, poslijepodne i drugdje. Južinu će zamijeniti bura i sjeverni vjetar, u nedjelju ponegdje i olujni, a već početkom novoga tjedna ponovno će biti sunčanije i toplije. piše HRT.hr

Danas će biti manje toplo nego u petak, pri čemu najtoplije u Slavoniji, Baranji i Srijemu, gdje će još prijepodne biti djelomice sunčano. Poslijepodne će se postupno naoblačiti pa mjestimice može biti kiše ili pljuskova i grmljavine, osobito kasno popodne i navečer. Nije isključena ni pojava grmljavinskog nevremena. Vjetar će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura ujutro od 11 do 13 °C, danju od 23 do 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro će još proći bez kiše i sa sunčanim razdobljima. Sredinom dana i popodne oblaka će biti sve više, uz mjestimičnu kišu, mogući su i pljuskovi s grmljavinom, a nije isključena ni pojava
izraženijeg grmljavinskog nevremena. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar s kojim će i malo osvježiti pa će najviša temperatura biti od 21 do 23 °C.


Kiša i grmljavina najprije se očekuju na sjevernom Jadranu i u gorskom području, gdje će već od jutra prevladavati oblačno. Ponegdje je moguća i obilnija kiša, pa i olujno nevrijeme, osobito na riječkom području i u Gorskom kotaru, uz mogućnost olujnog nevremena. Vjetar će okrenuti na sjeverozapadni, a dnevna temperatura će se sniziti, pa će u gorju najviša biti od 17 do 20 °C, na moru između 20 i 22 °C.


Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije promjenljivo i nestabilno uz mjestimične pljuskove i grmljavine. Ujutro će na južnom dijelu još puhati jugo, a poslije će zapuhati sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura ujutro najniža oko 10 °C u unutrašnjosti, od 15 do 17 °C na obali i otocima, a danju najviša većinom 23 ili 24 °C.

Relativno toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz još veći dio dana jugo. Osobito će poslijepodne biti nestabilno, uz pljuskove i grmljavinu. Najniža temperatura zraka bit će od 15 do 17 °C, u unutrašnjosti ponegdje i oko 12 °C, a najviša većinom 24 ili 25 °C.

U nedjelju će u kontinentalnom području još biti nestabilno, osobito ujutro uz mjestimičnu kišu, a uz umjeren, ponegdje i jak sjeverni vjetar bit će još svježije nego u subotu. U ponedjeljak ponovno sunčanije i toplije, a još će toplije, iako ne i posve stabilno, biti u utorak.

I na moru će u nedjelju još biti mjestimične kiše, često u obliku pljuskova, osobito prijepodne. Pojačat će bura i tramontana pa će još malo osvježiti. Od ponedjeljka sunčanije i toplije uz slabljenje vjetra.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI