Stanovnici poručuju: ¨Jagodnjaka nema ni na karti grada Požege! Halooo, ni na karti nas nema! Pa kako će nas biti igdje onda?¨

Jagodnjak - Požega
(FOTO: M.M.)

08.05.2017. | S.H.
Pregleda: 17905

U redakciju nam je stigao mail stanovnika iz mjesta Jagodnjak u Požegi koji je ogorčen i veoma zbunjen prošlotjednom objavom gradonačelnika grada Požege i prezentacijom koja se nalazi na službenim stranicama grada Požege te isti prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

ponukan prošlotjednom objavom gradonačelnika grada Požege i prezentacijom koja se nalazi na službenim stranicama grada Požege primoran sam reagirati na podatke koji se odnose na ulicu u kojoj živim, ulica Jagodnjak. Naime, u prezentaciji je navedeno da je izgrađeno 2.371,73 m pješačke staze, a nakon toga u zagradi: ``u provedbi`` (stranica 13 prezentacije). Vrijednost : 1.215.506,00 kn. Što od toga, da li je izgrađeno ili je u provedbi?


Pješačke staze ne vidim, sumnjam da će se ikad i napraviti jer prostora za istu ima na rijetkim mjestima, a sigurno nema u cijelom profilu. Ako je u provedbi, nisam od nikoga čuo da su žitelji ulice kontaktirani na bilo koji način (osim kad je bilo u medijima, zadnji put kad je malena djevojčica iz ulice doživjela prometnu nesreću) kako bi sudjelovali u izradi projekta (što mi se čini logičnim zato što sami stanovnici znaju koje su njihove potrebe i što bi za njih i njihovu djecu bilo najbolje).


Slijedi još bolji dio prezentacije, stranica 30-31, 2017.g u planu: ``Nogostup u ulici Jagodnjak`` – vrijednost 2.685.948,00 kn. Čitajući te dvije stranice čovjek više ne zna da li je nogostup izgrađen ili je u provedbi ili je ipak tek u planu za 2017.g. Napominjem da je već sredina svibnja. A da napomenem možda i razliku u cijeni projekta od 1.470.442,00 kn. Ili da ipak to ne napomenem, ne znam ni sam. Ma ipak ću ostaviti, teško mi je obrisati. Da li da dalje postavljam pitanja ili će te sami odgovoriti na njih iz iščitanih činjenica? Molim da se potrudite, hvala.

No dobro, da ne cjepidlačimo nad ovim milijunčekom koji nam visi u zraku idemo mi dalje, na sadašnje stanje ulice Jagodnjak. U prilogu je nekoliko slika s udarnim rupama koje se nalaze u razmaku od 200-tinjak metara. Sve te rupe su tu već više od dva mjeseca (ova kod fitnessa možda malo manje, čak ni nije Jagodnjak nego Sokolova, ali kužite poantu). Sad pitam nadležne u Komunalcu d.o.o.: Zar opet????? Zar ste opet zaboravili kao i prije godinu dana (kada sam vas isto ovako upozorio na udarnu rupu) pokrpati ono što ste dužni pokrpati (ako niste dužni vi, molim informaciju tko je, pa ću se onda javno ispričati za ovo prozivanje)? Jeste. Tko je odgovoran za to? Stanovnici Jagodnjaka koji su toliko anemični da im je svejedno vozili oni svoja bijesna kola po makadamu, udarnim rupama ili stazom popločanom zlatom. Tri mjeseca gospodin koji je vlasnik kuće ispred koje se nalazi ta rupa nije sposoban obavijestiti Komunalac da dođu zakrpati rupu. Ispred njegove kuće!!! Šalu na stranu. Ako ste nešto iskopali, dužni ste i zakrpati. Tko je iskopao, tko nije zatrpao, istražite sami, pa molim da i o tome javnost obavijestite. Ili bar mene, jer će javnosti vrlo vjerojatno biti svejedno. Toliko o rupama, idemo na izbore.





Ne znam kome stanovnici ulice Jagodnjak daju glas na izborima, za koju stranku, ali vidim da uvijek glasaju krivo. To se vidi po gornja dva navedena primjera. Možda će se nekom učiniti smiješnim i ovaj treći primjer, ali to odražava činjenično stanje. Nema ljepšeg primjera. Opet je u prilogu slika, karta grada Požege. Koliko vidim turistička zajednica grada Požege ju je napravila, tj. financirala. Jagodnjaka nema ni na karti. Halooo, ni na karti nas nema, pa kako će nas biti igdje onda? Shvaćam da nismo nešto turistički bitni, izazovni, bogati, ali da nemamo mjesta ni na karti? Čestitam. Jedna od najstarijih ulica u Gradu. Bio to HDZ (koji ne zna računati, tj.zna ali u svoju korist), bio to SDP koji je toliko nemoćan u ovoj Požegi da i nakon ``sto`` godina nema alternativu za velikog vođu Jagodnjak ostaje na istom mjestu. Stoji, ne miče se, propada. Kao što sam naveo, Jagodnjak je jedna od najstarijih ulica u Gradu, može biti požeška šetnica, pogotovo onaj dio od kraja Jagodnjaka pa do Vrhovaca. Svaki vikend prolazi sve više i više biciklista, sve više i više ljudi šeta, posjećuje Vrhovački stari grad…ali nas na karti nema. Problem smanjiti font? Pametnome dosta. I za kraj, nadam se da ću dobiti bar neke odgovore na ova postavljena pitanja, najbitnije oko izgradnje nogostupa, jer, ako baš nikome nije bitno, meni je





S poštovanjem (ili ne, zbog odnosa prema ulici),

Slaven Hojsak"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI