Franjo Memedović: ¨Ne znam zašto i kome se gradonačelnica Pleternice tako jako zamjerila !?¨

(Iz arhive)
(FOTO: M.M.)

23.04.2017. | Franjo Memedović
Pregleda: 14369

U redakciju nam je stigao mail od gospodina Franje Memedovića koji želi pronaći odgovor na pisanje jednog lokalnog portala u vezi Pleternice i gradonačelnice Antonije Jozić. Tekst prenosimo u cijelosti.

"Odmah na početku ovog reagiranja moram napisati da ja nisam nikakav odvjetnik niti skrbnik gradonačelnice grada Pleternice, gospođe Antonije Jozić. Nisam ja niti njen stranački prijatelj, a nisam nikakav ni dužnik gradu Pleternici,  niti na bilo  koji način s tim gradom poslujem ili surađujem i zato slobodno i neovisno, nepristrano i po mom sudu objektivno mogu iznijeti svoja razmišljanja na kontinuirane pojavnosti koje sam zamijetio, a vezane su na gradonačelnicu Jozić, pa tako direktno i indirektno ali i na sam grad Pleternicu.

Ne znam zašto i  kome se gradonačelnica Pleternice tako jako zamjerila, kada je jedan lokalni portal skoro ne skida sa svojih tema i stranica u svim prilikama i povodima , pa tako i u ovom predizbornom vremenu kada joj opetuje neke ,,grijehe" iz njenog mandata, pa čak i prije toga. Čitam ja to o tim ,,nepodopštinama" gradonačelnice Jozić već nekoliko godina i pitam se čemu ta i tolika  upornost za diskreditacijom ,  jedne od najuspješnijih  čelnica lokalne samouprave u Hrvatskoj .


Objektivni promatrač, za kakvog i sebe smatram, ne može, a da ne primjeti , što se svega  dobrog  napravilo i izgradilo u proteklih nekoliko godina u gradu Pleternici i ostalim selima i naseljima uz tako mali izvorni proračun kakvog na žalost Pleternica i njenih tridesetak naselja ima. Umijećem gradonačelnice Jozić i cjelokupne uprave grada Pleternica povučena su znatna sredstva iz europskih fondova i resornih ministarstava, koja desetak puta premašuju spomenuti izvorni gradski proračun i koja su ugrađena u bolju kvalitetu življenja na cijelom pleterničkom području. Dali su s ovim svi zadovoljni, sigurno da nisu.  Uvijek  će ti  neki reći da je moglo bolje i više, ali istima treba postaviti upit, zašto se to i tako  nije radilo i prije mandata gradonačelnice Jozić.


Biti kriv zato što  si uspješan u svom poslu, jako je dobro poznato u ovom narodu i u  ovoj državi.. Optužiti i presuditi nekoga bez optužbe, procesa i presude, e po tome smo poznati. Nevjerovati institucijama države u kojoj živiš, bez obzira na sve nesavršenosti istih, teško je breme, a još   teže je   onima koji s time takav život žive. Demokracija i sloboda mišljena nije dopuštenje  za diskreditaciju, diskriminaciju ili  vrijeđanje bilo koga . Demokracija je  odgovornost pojedinca za učinjeno, izgovoreno ili napisano. Zloporabom slobode izražaja  gradonačelnica Jozić ne može biti kriva samo zato što se o njoj tako piše. Zašto to neki rade i s kojim  motivom  i  razlogom,  za čiju  korist i pod koji račun, to  samo oni znaju."

Franjo Memedović​


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI