Postavljaju se barijere na ulazu i izlazu šetališne zone u Požegi i Trgu sv. Terezije

Pješačka zona - Ul. sv. Florijana
(FOTO: Mario Nakić)

19.04.2017. | M.M./pozega.hr
Pregleda: 16668

S ciljem očuvanja povijesne jezgre, organiziranja kvalitetnije turističke ponude i povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, gradonačelnik Grada Požege donio je Odluku o uvjetima i načinu izdavanja odobrenja za ulaz u pješačku zonu (Službene novine Grada Požege, broj: 6/17.), temeljem koje je uspostavljen kontrolirani sustav ulaza vozila u pješačku zonu, uvjeti i postupak za ulaz vozila u pješačku zonu, a koji se odnosi na Trg svete Terezije.

Naime, ulaz odnosno izlaz iz pješačke zone, bit će onemogućen postavljanjem prometnih barijera (podiznih stupića), s kontrolom ulaska i izlaska vozila, a koji radi na principu identifikacije telefonskog broja pozivatelja. Prije ulaska korisnik poziva telefonski broj u zavisnosti kroz koji prolaz želi proći. Sustav bilježi broj pozivatelja i isti verificira s dodijeljenim pravima, ako je verifikacija pozitivna otvara prometnu barijeru (spušta podizni stup). Sustav putem ugrađenih detektora kontrolira prisutnost i smjer vozila te zatvara prometnu barijeru nakon prolaska vozila.

Uvođenjem novog sustava kontrole pristupa vozila pješačkoj zoni nastoji se sačuvati integritet stanovanja i poslovanja, uz izraženu kulturnu namjenu ovoga dijela grada. U želji da se cjelokupna aktivnost na ovom lokalitetu nesmetano odvija, naglasak organizacije prometa stavljen je na destimuliranje pristupa vozilom pješačkoj zoni, ali ne i na potpunu zabranu. Korisnici će biti podijeljeni u grupe, a to su interventna grupa, koja se odnosi na interventne službe, grupa dostava i grupa stanari.


Ovim putem pozivaju se stanari, korisnici poslovnih prostora te osobe koje obavljaju dostavu u ulici Dragutina Lermana i Trga svete Terezije, a koji imaju stalno prebivalište u navedenim ulicama, koja imaju sjedište, odnosno obavljaju djelatnost unutar pješačke zone, s osiguranim parkirališnim mjestom na vlastitoj parceli da podnesu zahtjev Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege za ulazak u pješačku zonu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI