¨U Požeško-slavonskoj županiji se teško živi, ali vidim ovdje ogromne potencijale¨

Predsjednica u Kutjevu
(FOTO: M.B.)

03.03.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 15531

Kao zadnji obilazak i posjet našoj županiji, Predsjednica je izabrala Grad Kutjevo i Kutjevo d.d. U gradu ju je s pljeskom dočekalo mnoštvo stanovnika, a Predsjednica je okupljenoj djeci dijelila svoju fotografiju s autogramom.






Nakon toga, uslijedio je kratki sastanak s vijećnicima Kutjeva i predstavnicima Udruge vinara. "Mi smo mlada gradska uprava koja je naslijedila ogromne financijske dubioze. Proračunski deficit u iznosu jednog i pol godišnjeg proračuna. Mjerama racionalizacije i ogromnom štednjom uspjeli smo u dvije i pol godine sav dug sanirati. Stvorili smo temelje i preduvjete za daljnji rast i razvitak našeg grada.U protekle tri godine mandata uspjeli smo investirati preko 20 milijuna kuna projekata, a u pripremi, što u završnoj fazi, što spremno za implementiranje imamo 10-ak projekata vrijednih preko 80 milijuna kuna, od međugeneracijskog parka za naše najmlađe, do dva strateški bitna projekta – Aglomeracije Kutjevo vrijedan 70 milijuna kn do projekta Kuća graševine vrijedan 50 milijuna", rekao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Kutjeva, Josip Budimir.




Na kraju današnjih posjeta i obilazaka bilo je Kutjevo d.d. gdje su Kolindu dočekali članovi uprave na čelu s Josipom Ređom, a Predsjednicu je s poviješću Kutjeva i kutjevačkog vina ukratko upoznao glavni enolog Kutjeva d.d., Ivan Marinclin.





"Iako se ovdje teško živi u pojedinim mjestima, vidim ovdje ogroman potencijal jer su ljudi puni volje i radišni. Mi u Zagrebu, svi zajedno, moramo učiniti puno više kako bismo pomogli ovome kraju jer, prije svega, ovdje osobito vlada depopulacija. Nadam se da će projekti izgradnje brzih cesta što prije biti realizirani jer to bi zaista omogućilo da mali obrti i poljoprivredna poduzeća dobiju na svojoj vrijednosti", rekla je za kraj predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI