¨Rodilišta treba što više otvoriti posjetama, a porode više humanizirati¨

Predsjednica u posjeti OŽB Požega
(FOTO: A.M.)

02.03.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 17642

Nakon obilaska Color Emajla i Kaznionice u Požegi, predsjednica Kolinda obišla je Opću županijsku bolnicu Požega gdje ju je dočekao ravnatelj bolnice, Željko Glavić sa svojim suradnicima, liječnicima, glavnom sestrom, medicinskim osobljem i zaposlenicima bolnice.

Uz Predsjednicu, u oblizak također idu župan Tomašević, gradonačelnik Neferović, saborski zastupnik Franjo Lucić, mediji i drugi.




U obilasku bolnice, Predsjednica je naglasila kako joj je kao majci dvoje djece vrlo važan odjel ginekologije i rodilišta, stoga je te odjele i obišla te naglasila kako je važno proces poroda učiniti što veselijim, radosnijim i prirodnijim. "Važno je majkama što više pomoći u onim danima nakon poroda te humanizirati porod što je više moguće. Naša rodilišta treba što više otvoriti posjetama jer bebe su danas čvršće", naglasila je predsjednica Kolinda.


"U obilasku Kaznionice i bolnice shvatila sam da se vidi napredak, ali i potreba za ulaganjem u ljude. Činjenica da sve veći broj liječnika odlazi raditi u inozemstvo govori nam da moramo učiniti sve kako bi stvorili bolje uvjete za liječnike, medicinsko osoblje i pacijente", govori Grabar-Kitarović.

Statistika rođenih beba u Požegi je poražavajuća, a Predsjednica naglašava kako je to zbog velikog odljeva mladih ljudi, ali i financijskih mogućnosti jer se sve više ljudi iz financijskih razloga odlučuje za manje djece.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI