PJ Papuk ¨oživio¨ brend suhomesnatih proizvoda ¨Čiča Mata¨

Voditeljica marketinga Kutjevo d.d.
(FOTO: A.M.)

26.01.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 24497

Nakon niza godina, Papuk od danas ponovo počinje s preradom mesa i plasmanom finalnih proizvoda. Proizvodit će se isti asortiman koje je Papuk imao i prijašnjih godina.



"Danas i sutra kreće ovaj polutrajni program koji će biti opremljen za tržište do ponedjeljka 30.1. kada će ti proizvodi biti u maloprodajama. Orijentacija nije na kvantitetu, politika kuće je prvenstveno kvalitetan proizvod kakav je nekad bio i nećemo se ni s kim tući s količinama već kvalitetom. Kroz 20-ak dana počinje onaj atraktivniji dio proizvodnje, a to je trajni program proizvodnje kulena i kulenove seke. Obnavlja se i objekt na Alagincima koji je i prije služio za sušenje mesa te će do kraja veljače meso za kulen i kulenove seke ući na sušenje. Mjesečno će se proizvoditi oko 20-ak tona polutrajnih proizvoda isključivo od domaće sirovine. U razmišljanju smo da pokrenemo kooperaciju u svinjogojstvu i tovnom gospodarstvu te ćemo to kroz idućih nekoliko mjeseci finalizirati", naglasio je predsjednik uprave Kutjeva d.d. Mladen Pavić.





Osnovna ideja je da se "Čiča Mata" vrati natrag u život i analizirajući trendove, tržišta i potencijalne kupce, došlo se do zaključka da tradicijska proizvodnja ipak ima svoje kupce.




"Čiča Mata" definitivno ostaje u trajnom proizvodu te se u tu svrhu obnavlja objekt u kojem se to nekad radilo. Dakle, pokušat ćemo napraviti jednako onako kako se radilo i prije. Od svih proizvoda tu je tipična slavonska kobasica, kulen, kulenova seka, slanina, čvarci, jeger, švargli i namazi od masti. Cijena proizvoda će definitivno biti u omjeru kvalitete", dodaje Veseljko Karačić, direktor stočarske proizvodnje.





Župan Alojz Tomašević rekao je da je ponovno pokretanje proizvodnje Papuka d.o.o. odgovor svima da Slavonija ide dalje te da Slavonija može prehraniti Hrvatsku, a i šire.



"Danas se pokreće suradnja s obiteljskim gospodarstvima, kooperantima a to je ono što je važno. Svaku farmu koja je propala treba vratiti natrag u život, a Kutjevo d.d. je najbolji odgovor koji od te sirovine može napraviti najbolji proizvod", završava župan Tomašević.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI