Proslavu blagdana svetog Vinka danas je održalo Veleučilište iz Požege

Vincelovo Veleučilišta iz Požege
(FOTO: M.M.)

19.01.2017. | M.M.
Pregleda: 13459

Proslavu blagdana svetog Vinka danas je održalo Veleučilište iz Požege u mjestu Podgorje iznad Vetova kod svoga vinskog podruma i pogona.

Sezonu vinogradarskih radova službeno su započeli profesori, studenti i mnogi uvaženi gosti Veleučilišta uz blagoslov župnika Tome Mrnjeca iz Vetova.







"Za vinogradare zima je izvrsna počevši od samog ugođaja za samo Vincelovo. Kako na dan sv. Vinka kreće nova vinogradarska godina tako je vrijeme idealno odnosno temperatura je preniska i ako ovako ostane trebalo bi biti sve u najboljem redu.




Prošla godina je bila takva da je više problema bilo u proljeće s niskim temperaturama, ali evo za sada što je ušlo u vegetaciju dobro je sazorilo tako da ne bi trebalo biti problema.

Ledenu berbu prošle godine nismo imali s obzirom na to da je bila kišna godina , predikat koji smo uspjeli sačuvati je izborna berba bobica.

Planova proširenja uvijek ima od novih studija iz područja botaničkih znanosti, poljoprivrede odnosno prehrambene tehnologije, a i ovdje uz sam objekt u planu je izgradnja novog prostora degustacije tako da se nadam što ranijoj izgradnji.

Danas ćemo početi rezanje u sorti "Merlot" odmah uz objekt Veleučilišta, 350 metara nadmorske visine pored sela Podgorja odnosno iznad Vetova." - rekao je Josip Mesić pročelnik poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi




"Evo kao što je kolega s područja vinogradarstva rekao, očekujemo dobre rezultate od grožđa i vina, međutim ono što je bitno i što je temeljna djelatnost Veleučilišta je znanstveni i temeljni dio, tako da ove godine očekujemo prijavu projekta i početni dio Studentskog doma u Požegi , gdje smo u postupku izrade projekta kroz nekoliko mjeseci.




Što se tiče ostalih infrastrukturnih kapaciteta planiramo izradu idejnog projekta za nadogradnju zgrade Veleučilišta u Požegi za što smo dobili suglasnost grada Požege.

Od nekih projekata planiramo prijavu Erasmusa H 107 kao nastavak ovog dijela Europe s usmjerenjem prema Istočnoj Europi, konkretno dobili smo rezultate s Ukrajinom gdje ćemo imati mogućnost razmjene studenata i s tom zemljom i u dijelu ostalih kapaciteta gdje očekujemo širenje novih studija , jer su u postupku analize i anketa s obzirom na tržište i zainteresiranost maturanata planiramo prijaviti jedan stručni studij i jedan specijalistički studij." - rekao je doktor znanosti Berislav Andrlić prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi




"Dolazimo sa sveučilišta Sjevera Hrvatske točnije rečeno mi smo iz Varaždina. Kolega i ja samo došli s odijela za graditeljstvo.

Inače naše sveučilište ima zabilježenu suradnju s veleučilištem u Požegi , međutim slučajno smo se sreli u Ukrajini s prodekanom za razvoj iz Požege i tako zajedno surađujemo s ostalom ekipom u Ukrajini i tako malo po malo dogovorili smo da dođemo na Vincelovo." - rekao je profesor Božo Soldo pročelnik odjela za graditeljstvo Sveučilišta u Varaždinu.


























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI