Noćas je gradom odjekivalo kolektivno šibanje

Arivska fotografija
(FOTO: 034portal)

06.12.2016. | Kristina Čuljak
Pregleda: 10042

Večer uoči Sv. Nikole na sjedniciGradskog vijeća Grada Požege vijećnike su plašili Krampusom, koji inače kažnjava malu djecu. Strah od Krampusabio je gotovo opipljiv u zraku, a dodatno ga je poticao unutarstranački sukob uHDZ-u, te koloritni pokušaj napada na gradonačelnika od strane jednog člana SDP-oveoporbe, koji je kako čujemo oporba i usvojoj stranci.

Zveckanje lanaca bilo jetoliko bučno da su dvojica aktera od straha pobjegla iz vijećnice, pod izlikomda se idu dogovoriti. Krampus je ovdje imao ne samo simboličnu nego i odgojnuulogu jer je u vijećnicima pokušao osvijestiti neizbježnost kazne za zabranjenadjela.

Nekada u crvenoideološki obojenimvremenima za Krampusa nije bilo ni najmanje mjesta pa su, ne poznavši njegov gnjev naši crveni vijećnici pokušaliotkrnjiti dio našeg univerzuma na Trgu Sv. Terezije kako bi se ispred katedralevozikali. Ma zamislite to, tko je vidio vozati se po Trgu. Kao da nije dovoljnošto su lošim odvodom vode iz vodopada potopili temelje katedrale Sv. TerezijeAvilske i prijeti napuknuće zidova, nego bi i da netko vozilom udari u Ginko drvoili npr. drito u "Nebeska vrata". Ovi sustvarno izgubili strah od odgovornosti pokušavši izvući svoj "svjetovni" odgojuz poznatu krilaticu "Snađi se druže", koja je kod njih vremenom postala općeprihvaćena, te svoje društveno-socijalne devijacije uvući u pore našeg malog,ali osviještenog društva.


Krampus je naglašavajući koš,lance, vile i to crvene, pokušao vijećnicima približiti uzroke današnjihdruštvenih kvarnosti kojih se još dugo nećemo riješiti i to sve dok novimgeneracijama od najranije mladosti ne budu usađivane temeljne vrline poputodgovornosti i poštenja.


Dok je Krampus to govoriovidljivo je bilo kako je vijećnike uhvatila kolektivna lijenost. Kod nekih se kroz sjednicu, odnosno krozsvaku točku dnevnog reda vidjelo zanašanje vlastitih muda, a kod žena popravljanjesvježe napirlitanih frizura, tako da se slobodno moglo reći kako nisu zaslužiliplaću koju im tako velikodušno isplaćuju. Više je izgledalo da samo služe za dizanje ruku i da si zamišljaju da suidoli i uzori mnogim članovima svojihstranaka, a kod onih stranaka koji nemaju članove, uzori onih čiji su predmetpožude ili uzbudbe djevojaka ili čak muškaraca koji misle da su žene.

Da nije bilo Krampusa, vjerujemoda ovogodišnji proračun ne bi bio donesen. Govorilo se puno o rušenjugradonačelnika i njegovih istomišljenika, izbacivalo iz Upravnih vijeća iNadzornih odbora. Pokušali su se pridobiti neki vijećnici, radilo se užurbano ieliminiralo sve koji drugačije misle. Sve dok pojedincima "odozgo" nije odaslana zastrašujuća poruka.Komplicirana situacija zahvaljujući Krampusu razriješena je na radost sviju.

Takvim rješenjem pokušalo se dočarati pojedinim političkim opcijama i opcijamaunutar tih opcija, da nije lijepo da im nije stalo do obavljanja dužnosti nakoju su izabrani kao uostalom ni do naroda, već jedino i samo do vlasti, položaja i fotelja. Krampusje na kraju svima podijelio šibe, a noćas je ovim gradom odjekivalo kolektivnošibanje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI