60 posto sredstava iz Fondova EU za obnovu višestambenih zgrada

Anto Bekić i Vedran Neferović
(FOTO: T.M.)

03.11.2016. | T.M./Grad Požega
Pregleda: 3464

Upućen je javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za energetsku obnovu višestambenih zgrada. Putem tog natječaja, moći će se dobiti značajna bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.

Natječaj je otvoren od 17. listopada pa sve do 16. siječnja 2017. godine. Sutra u prostorijama HGK Županijske komore Požega bit će održana radionica pod nazivom "Vodič za prijavitelje na objavljeni javni poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada".

- Gledajući proceduru javnog poziva prvo svaka zgrada mora imati spremno preko 50 posto stanara koji su za ovu aktivnost, nakon toga izabrati ovlaštenog projektanta koji će izvršiti energetski pregled i certifikat, potom se izrađuje glavni projekt te se popunjava sva dokumentacija i šalje u Fond – pojasnio je Anto Bekić, direktor tvrtke Komunalac Požega d.o.o.





Dodao je kako je cilj ovog javnog poziva doprinijeti smanjenju potrošnje energije stambenih zgrada, prije svega za grijanje i hlađenje te povećati korištenje obnovljivih izvora energije, odnosno ostvariti minimalno 50 posto uštede energije. Građevinski radovi na onim zgradama koje zadovolje potrebne kriterije financirat će se 60 posto, a u istom se postotku financira i nadzor nad izvođenjem samih radova.

- Pozivamo sve vlasnike stambenih prostora u višestambenim zgradama, kao i predstavnike stanara da se odazovu sutra u 16 sati na radionicu koju organizira tvrtka Komunalac. Uvjeti su jako povoljni a njima se mogu obnoviti i smanjiti gubici na energentima u višestambenim zgradama. Komunalac je stanoupravitelj za 92 objekta na području grada Požege. Uvjeti su izuzetno povoljni i tvrtka Komunalac će raditi sve da što više animira i kroz radionice prezentira mogućnosti koje se odnose na obnovu i sve radnje koje su potrebne da bi se smanjili gubici u grijanju – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović, naglasivši da je potrebna angažiranost vlasnika stambenih prostora te stanoupravitelja i predstavnika stanara.



Iz tvrtke Komunalac apeliraju na ovlaštene predstavnike stanara, zainteresirane projektante i građane da dođu na radionicu kako bi se upoznali s tematikom i što kvalitetnije pripremili projektne prijedloge.Radionica "Vodič za prijavitelje na objavljeni javni poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada" u Požegi će biti održana u petak, 4. studenog 2016. s početkom u 16 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Vukovarska 6.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI