Uređaj za brzo prepoznavanje i očitovanje registarskih pločica na prometnicama naše županije

APNR sustav
(FOTO: 034Portal/T.M.)

28.10.2016. | 034Portal/T.M.
Pregleda: 12154

Na prometnicama naše županije u nadzoru cestovnog prometa nalazi se novi uređaj pod skraćenim nazivom "ANPR sustav", koji pomoću postavljenih kamera na vozilu prati promet vozila. Nakon što učita podatke s registarske pločice vrši provjeru u operativnim evidencijama MUP-a, pribavlja određene podatke za vozilo i vlasnika vozila.



Uređaj može raditi stacionarno i u pokretu. Ima dvije kamere, bočnu i prednju koje se montiraju na krov vozila. Bočna kamera bilježi vozila koja su parkirana dok prednja bilježi vozila u pokretu.





- Uređaj vrši kontrolu registarskih oznaka koja se ubacuje u lokalnu i online bazu podataka i izbacuje podatke o vozilu i osobama koje su bile zatečene ili napravile prekršaj ili kazneno djelo s tim vozilom. Imamo nekoliko vrsta alarma koji nam izbacuju informaciju o prekršaju. Primjerice, ako vozilo nije registrirano, ako je raspisana potraga za osobom, ako ima zabranu upravljanja tim vozilom i kazneno djelo koje je osoba napravila - rekao je policijski službenik Ivica Bošnjak.



- Uređaj je povezan s našim operativnim bazama podataka. Prva i osnovna provjera je pripada li registarska pločica tom vozilu, je li vozilo registrirano, koje su osobe legitimirane u tom vozilu, je li raspisana potraga o tom vozilu ili vlasniku vozila i ima li osoba zabranu upravljanja ili mu je oduzeta vozačka dozvola. Ovaj uređaj je, kao i ostali, u cilju povećanja sigurnosti u prometu. Na našim prometnicama uređaj je u opticaju već tjedan dana i pokazao se kao jako uspješan. Može očitati i provjeriti do 20 registarskih pločica - rekla je glasnogovornica PU požeško-slavonske, Ivana Radić.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI