Je li ovo početak kraja mandata gradonačelnika Neferovića

Ante Šolić i Vedran Neferović
(FOTO: 034portal)

24.10.2016. | 034 Portal
Pregleda: 19646

Ante Šolić više nije predsjednik kluba vijećnika HDZ-a u Gradskomvijeću grada Požege. Rezultat je to, kako neslužbeno doznajemo, sastanka upožeškoj središnjici HDZ-a koji je sazvao predsjednik Gradskog odbora DarkoPuljašić.



Očito je da se u toj novonastaloj situaciji u požeškom HDZ-una pomalo radikalan način odlučilo riješiti starih kadrova i pomladiti ljude navodećim mjestima u gradskom vijeću grada Požege. Za novog predsjednika izabran je mladi profesor i predsjednik Mjesnog odbora Alaginci Dragan Borevac.





Doznajemo da je ovakav način smjene Ante Šolić teško primiote je sastanak samovoljno napustio pri čemu mu se pridružila samo BlagojkaLeko.

Ova smjena bi mogla značiti i svojevrstan uvod u početakkraja mandata gradonačelnika Vedrana Neferovića, odnosno ne donošenje proračunaza 2017. godinu, čime bi gradonačelnik prije reda završio svoj mandat na tomemjestu a upravljanje gradom bi bilo povjereno Vladinom povjereniku.



Prisjetimo se i ovog proljeća održanih izbora u požeškomHDZ-u, gdje su upravo Šolić i Neferović bili "prst i nokat", čak javnolobirajući jedan za drugoga da na kraju niti jedan ne biva izabran u gradskiodbor redovnim putem, već su kooptirani naknadno, što je još onda ukazivalo nanedostatak povjerenja stranačkog članstva navedenom dvojcu.

Kako će nadalje izgledati sjednice Gradskog vijeća i hoće ligradonačelnik Vedran Neferović i dalje uživati bezuvjetnu potporu HDZ-ovihvijećnika bit će ubrzo poznato, možda već na sljedećoj sjednici vijeća.Kako prenosi jedan portal blizak gradonačelniku Neferoviću, on se nije želio o cijeloj situaciji izjašnjavati dok je novoizabrani predsjednik kluba vijećnika, Dragan Borevac za danas najavio svoj komentar.

Što se sve iza paravana događa u požeškom HDZ-u pokušavamo detaljno saznati i o tome ćemo vas svakako izvjestiti kada utvrdimo sve činjenice.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI