¨Domovina je zvala svoje sinove i mi smo se odazvali¨

Pripadnici 123. brigade
(FOTO: 034Portal)

22.10.2016. | 034Portal/T.M.
Pregleda: 16556

Obilježena je 25. godišnjica osnutka legendarne 123. brigade Hrvatske vojske, programom koji je počeo polaganjem vijenaca na Trgu 123. brigade. Nakon toga uslijedila je sveta misa poslije koje je održan veliki, svečani mimohod članova postrojbi 123. brigade, od Trga Svete Terezije do Trga Svetog Trojstva.











- Protok vremena učinio je puno bora, puno sijedih i puno suza. Prije 25 godina ovaj kraj je tražio dobre i odlučne ljude, dobre susjede, koji preko noći postaju hrvatski branitelji i odgovorni vojnici. Imamo na ponos 123. brigadu, a u ime Grada Požege zahvaljujem vam na svemu što ste napravili za vrijeme Domovinskog rata i što danas u slobodi možemo graditi i voditi ovaj grad - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.



- Poštovane obitelji poginulih hrvatskih branitelja, poštovane majke supruge i djeco. Poštovani dragi prijatelji i suborci iz slavne 123. brigade. Sjećamo se veličanstvenog događaja, ali i vremena kad se stvarala Hrvatska domovina. Hvala vam dragi prijatelji suborci što ste se odazvali u ovako velikom broju.  Gledajući vas ovako rame uz rame, sjetim se 1991. kada smo bili tamo gdje je domovina zvala. Na "braniku domovine", branili smo, obranili i stvorili domovinu Hrvatsku. Točno tako i prije 25 godine, podijeljeno je prvo naoružanje, prvih 150 pušaka, kada nas nitko nije volio nego samo Hrvatska. Zvala je svoje sinove i mi smo se odazvali - rekao je župan Alojz Tomašević.



- Iznimna mi je čast i privilegija danas stajati ispred vas i čestitati vam 25. obljetnicu naše legendarne 123. brigade. Ona je svojim djelovanjem odigrala ključnu ulogu u operacijama "Orkan, Blijesak, Oluja i svojom inicijativom do kraja 1991. oslobodili ste zapadnu Slavoniju. Pokazali ste da Hrvatska neće pokleknuti pod napadima divljih četničkih hordi. Uzeli ste pušku u ruke i krenuli u obranu domovine. Svjesno ste krenuli u neizvjesnost i stavili svoje živote u opasnost. Hvala vam na tome - rekao je izaslanik ministra obrane, brigadni general, Siniša Jurković.



- Cijenjeni prijatelji čast mi je pozdraviti vas ovdje u Požegi u prigodi obilježavanja 25. godine osnutka 123. Brigade HV. Svi se sjećamo 1991. godine i prekretnice u povijesti naših života, ali i prekretnice u povijesti naše domovine i naših života. Hrvatska je tada bila napadnuta od agresora kojem nitša nije bilo sveto. Vi, hrabri hrvatski sinovi, niste odustali od svoga cilja. Iznad svega i prije svega zbog ljubavi prema Hrvatskoj domovini - rekao je ministar branitelja Tomo Medved.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI