Detaljno predstavljen program festivala u vinogradu Vlade Bauera

Predstavljanje Aurea festa
(FOTO: 034Portal)

17.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 8096

Predstavljen je Aurea-fest  pod sloganom "Sedam dana, sedam noći pjesme, plesa, tambure i vina" jučer u vinogradu Vlade Bauera u Požegi. Brojne događaje koji slijede od  28. kolovoza do 3. rujna predstavili su glavni direktor Aurea festa Ivan Bunjevac, direktorica Ureda TZ grada Požege Silvija Podoljak i prodirektori pojedinih festivala.

- Aurea fest 2016. koncepcijski je ostao isti u odnosu na prethodne dvije godine, ali s obzirom na niz pratećih sadržaja i manifestacija ove godine kulturni i zabavni glazbeni program je najbogatiji. Sadržaj ove manifestacije je deset festivala s nizom popratnih manifestacija - rekao je direktor Aurea Festa, Ivan Bunjevac koji je ujedno i prodirektor  Aurea festa običaja i Aurea festa koreografiranog folklora.




Aurea fest običaja je 28. kolovoza u nedjelju od 18 sati kad će krenuti povorka koja će se formirati ispred željezničkog kolodvora i krenuti Njemačkom ulicom preko Trga Matka Peića i kroz Ulicu Antuna Kanižlića gdje će biti predstavljeni svi sudionici.


- U ovogodišnjoj povorci i festivalu običaja, sudjelovat će deset folklornih skupina s područja naše županije kao i povijesne postrojbe grada Požege. Sudjelovat će konjanici i zaprege naših konjogojstvenih udruga, a učešće će dati i vinari s područja Požeško-slavonske županije koji će nam predstaviti požešku berbu grožđa. Program završava na trgu uz kušanje grožđa, mošta i vina - rekao je Bunjevac

U 19 sati je svečano otvorenje Aurea festa. Poslije otvorenja je nastup kulturno-umjetničkih društava, a nakon toga i izbor najgizdavije šokice. Novina ove godine je predstavljanje pobjedničke pjesme Zlatnog glasa Zlatne Doline Kaptol 2016. godine.

Festival koreografiranog folklora je 1. rujna u četvrtak od 20 sati gdje nastupaju najbolji KUD-ovi s područja Slavonije i šire. Ove godine smo se orijentirali na starogradske pjesme i plesove. Taj dan nam je vrlo bogat program i u nastavku jer u 21 sat je i koncert Miroslava Škore - dodao je Bunjevac.

Koordinator Uličnog festivala, Dario Hak upoznao nas je s Aurea festom uličnih svirača i mađioničara, Aurea festom plesa te Uličnim festivalom.



- U ponedjeljak 29. kolovoza slijedi nam Festival uličnih svirača i mađioničara s početkom u 20 sati, gdje nas očekuje sat i pol vrhunske zabave. Ovaj festival je prvenstveno namijenjen najmlađoj publici, ali i onima koji se osjećaju mlađe nego što jesu - rekao je Hak.

Tako će se Izmjenjivati mađioničari, klaunovi i zabavljači, a za veselu melodiju bit će zaduženi Glazbena škola i Duško Bjelić. Večer završava u 21.30 prikazivanjem filma Marija Kovačevića "Sun Kid".

- U utorak 30. kolovoza Aurea fest plesa počet će u 19 sati s požeškim mažoretkinjama koje će uz gradsku glazbu Trenkovih pandura održati 45 minuta programa. nastavak programa slijedi u 20 sati projektom Plesnog studija Marine Mihelčić i Umjetničke organizacije plesna radionica Ilijana Lončar pod nazivom "Zaplešimo kroz plesne stilove i boje - dodao je Hak.

Za kraj večeri u 21.30 sati nastupit će modna revija za koju su zaslužni ceh frizera i kozmetičara ispred Udruženja obrtnika Požege i Obrtničke kole iz Požege. Koreografiju potpisuje Manuela Ferić, a iznenađenje revije ponudit će Barbara Tomas.

- Ulični festival odvija se svih sedam dana. Svaki don od 17 do 23 sata na Uličnom festivalu moći ćete naći mađioničare, klaunove, zabavljače, plesni program, četiri tamburaška sastava, pjesnike, koncerte, ulične svirače ispred suda u pješačke zone - rekao je Hak.

Uz festivale bit će organizirane i brojne popratne manifestacije.  Jedna od njih je "VINO-GRAD" u kojoj sudjeluju vinari Požeško-slavonske županije, Kutjevo DD i vinske udruge iz Kutjeva, Požege i Kaptola.

- U sklopu te priredbe bit će i sve popularnija "Ej ti pij" lista. U šetališnoj zoni imat ćemo niz predstavnika od prodaje narodnih nošnji do drugih sadržaja i ponuda, a imat ćemo i komercijalni šator na glavnom trgu gdje će se moći pojesti i popiti u vrijeme svih sedam dana i sedam noći - rekao je Ivan Bunjevac.

Svi programi su besplatni osim konzumacije jela i pića. 31. kolovoza Gradski muzej Požega svečano otvorenje izložbe "Gumbi" pokrajinskog muzeja iz Celja, a u petak prije festivala popularne glazbe bit će tradicionalna fišijada,

- 2.rujna slijedi nam natjecanje u spremanju fiš paprikaša uz bogatu ugostiteljsku ponudu i zabavni program, a u  subotu 3. rujna održat će se i drugi Aurea fest-polumaraton na kojem će sudjelovati trkači iz raznih dijelova Hrvatske i šire. Isti dan u večernjim satima prije festivala Zlatne žice Slavonije u 19. sati održat će se Aurea fest povijesnih postrojbi - rekla je Silvija Podoljak.



Osim navedenih programa tu su i Dječji zabavni park i noćni programi koji su u dogovoru s ugostiteljima, a prvi dan festivala ima još jednu zanimljivost.

- U 9 sati ujutro započinje manifestacija "Sretna dolina", nastup mnogobrojnih glazbenika u šetalištu u organizaciji Udruge Nota koja poziva sve glazbenike, bez obzira kojom vrstom glazbe se bave i koje instrumente sviraju da se prijave Mariju Kovačeviću oko tog zajedničkog projekta - dodala je Silvija Podoljak.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI