Zapečaćen Medijsko informativni centar

Pečaćenje 034Portala
(FOTO: 034 Portal)

28.07.2016. | 034 PORTAL
Pregleda: 23297

Tvrtka Medijsko informativni centar d.o.o. u svome sastavu ima nekoliko portala od kojih je vodeći po čitanosti 034portal.

034portal je počeo s radom 21. ožujka 2011. godine kao projekt nekoliko mladih entuzijasta i vrlo brzo se probio na tržištu kao najčitaniji lokalni portal u Republici Hrvatskoj.

Danas portal čita više od 50tisuća ljudi iz naše županije, države pa čak i iz najudaljenijih nam djelova svijeta. Prosječan dnevni broj sesija penje se iznad 20 tisuća a na Facebookunas prati više od 31 800 korisnika.


Proteklih dana nas je posjetila inspekcija rada, ne jedan inspektorveć tri, koji su utvrdili da jedan novinar radi po Ugovoru o djelu do sada ukupno 38 dana, za što nam je izrečeno rješenje u kojem stoji da moramo tog novinara prijaviti na ugovor o radu i platiti 30 tisuća kuna kazne, inače ćenam zapečatiti poslovni ured.


Smatramo da izrečena kazna nije primjerena učinjenom prekršaju, ako je do prekršaja uopće i došlo. Poznavajući dinamiku rada portala upoznati smo sa činjenicom da u Republici Hrvatskoj s takvim ugovorom radi ogroman broj novinara.

Naravno, kaznu nismo platili i danas su nam inspektori zapečatili ured.



Začuđujuća činjenica je da upravo u predizborno vrijeme, najčitaniji medij Požeštine posjećuje inspektorat rada i pečati ured.

Kome je u interesu, odnosno kojoj političkoj opciji, u ovo vrijeme zaustaviti naše objave, možemo samo pretpostavljati jer ovo nije prvi put da smo osjetili političku čizmu na našem vratu kako bi zaustavili iznošenje po njih nepovoljnih činjenica.

Hoće li i na koji način ovaj medij koji je do sada bio vrlo omiljen lokalnoj publici preživjeti, ostaje da vidimo u daljnjem sudskom postupku koji slijedi.

Sigurno je jedno a to je da ćemo se za slobodu medija boriti do kraja svim raspoloživim nam sredstvima i nitko nas u tome neće zastrašiti.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI