Stiže jače naoblačenje s jugozapada, moguće grmljavinsko nevrijeme

Nevrijeme Pleternica
(FOTO: Čitatelj)

24.07.2016. | M.M./jutarnji.hr
Pregleda: 14606

Jutarnji.hr objavljuje na svojim stranicama kako prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Hrvatskoj se u nedjelju očekuje postupno naoblačenje s jugozapada.

U drugom dijelu dana mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom koji ponegdje mogu biti izraženiji. Najmanje oborine očekuje se na srednjem i južnom Jadranu. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura većinom od 29 do 34 °C.

Meteoalarm je za gotovo cijelu Hrvatsku objavio više upozorenja, kako zbog visokih temperatura, tako i zbog snažnog vjetra, ali i mogućeg nevremena. Uz izuzetak krajnjeg juga države, gdje je na snazi narančasta uzbuna koja upućuje na opasne vremenske uvjete, posvuda su na snazi žuta upozorenja koja upućuju na potencijalno opasne vremenske uvjete.


Zbog grmljavinskog je nevremena žuta uzbuna proglašena na području Like, Gorskog kotara, šireg karlovačkog područja, sjeverozapadnog dijela unutrašnjosti, Slavonije i Baranje. Meteoalarm pritom napominje kako je uz grmljavinu na širem zagrebačkom području moguća i tuča.





U ponedjeljak promjenljivo, nestabilno te malo svježije. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom koji ponegdje mogu biti izraženiji. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu sjeverozapadni, potkraj dana na sjevernom dijelu bura. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 20 do 25. Najviša dnevna između 25 i 30, na Jadranu do 32 °C.

Meteoalarm je proglasio žutu uzbunu za većinu krajeva zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI