Hrvoje Jurković: Ušli smo u rang najjačih škola rukometa u Slavoniji

Hrvoje Jurković i Filip Gitt
(FOTO: Tomislav Milanović)

20.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 13458

Dok su mnogi na godišnjim odmorima i ponekad se čini da je u Požegi u ovo ljetno doba vrijeme stalo, mladi rukometaši svaki dan naporno treniraju na Sportsko-rekreacijskom centru u Ljetnoj školi rukometa. Školu vodi iskusni trener u RK Požega, Hrvoje Jurković-Jura.



- Prošle sezone smo se odlučili organizirati ljetnu školu rukometa i ona se pokazala izvrsnom. Odlučio sam nastaviti s radom jer puno djece želi trenirati preko ljeta. To je jedan iskorak ka profesionalnim odnosima. Dva puta dnevno treninzi, cijelo ljeto su velika odricanja, ali zainteresiranih ima i ja sam sretan zbog toga. Mislim da rukomet ima lijepu perspektivu što se tiče te djece – rekao je Jura.





Škola rukometa počela je 1. srpnja, trajat će do 1. kolovoza i okupljaju 40-tak članova. Dva rukometaša  iz Slavonskog Broda kao i Domagoj Potnar, Marko Grbeš i Vilim Gotal su na individualnim pripremama.



Većina djece već trenira rukomet nekoliko godina, ali desetak ih se prvi puta odlučilo okušati u tom sportu u Ljetnoj školi rukometa. Kvaliteta u klubu RK Požega kako kaže Jura je prisutna, a sada, preko ljeta rade na kvantiteti kako bi zainteresirali što više djece preko ljetnog perioda.



- Sedmero djece iz RK Požega je bilo u HRS-ovom kampu u lipnju, a imamo i potencijalne reprezentativce u mlađim kategorijama što bi do jeseni trebali znati. Imamo četiri momka u selekciji Slavonije i Baranje 2002. i 2004. godište. Zadovoljavamo visoke standarde i norme kako bi se uhvatili u koštac s najjačim školama rukometa u Slavoniji što mislim da već sada jesmo – rekao je Jura.

- Rukometom se bavim dvije godine, a na ljetnu školu rukometa sam odlučio dolaziti jer želim poboljšati svoju igru. Ovdje učimo vođenje lopte, šut, križanje i akcije. Zanima me ovaj sport i volio bih biti profesionalni rukometaš. S trenerom se slažemo odlično i mislim da ću ovdje izbrusiti svoje rukometne vještine – rekao nam je 11-godišnji rukometaš, Filip Gitt.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI