Antifašisti u Škrabutniku položili vijence kod spomenika borcima i žrtvama NOR-a

UABA Požega položila vijence u Škrabutniku kod spomenika žrtava i boraca NOR-a
(FOTO: Mladen Mirković)

04.07.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 9234

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Požega jučer su s gostima u Škrabutniku položili vijence povodom obilježavanja godišnjice obnove spomenika borcima i žrtvama NOR-a i sedamdeset pete godišnjice ustanka naroda u Hrvatskoj.

- Evo nas ovdje po šesti puta ispred ovoga spomenika borcima i žrtvama fašističkog terora u selu Škrabutnik. Šestu godinu se okupljamo zahvaljujući našim domaćinima Radović Ruži i Milanu - rekao je Kazimir Semunović





Predsjednica UABA-e Požega Kata Holjevac zahvalila se svima gostima i uzvanicima te najavila kako će održavati sve spomenike kao i do sada.


-Mi ćemo i dalje zajedno s Mićom i Ružom ofarbati ovaj spomenik, obnoviti ga i posjećivati. Nećemo zabraviti ove ovdje ljude i one koji su na groblju. Pamtit ćemo ih i molimo generacije koje dolaze da ih ne zaborave - poručila je Kata







- Prije 75 godina počela je borba za oslobođenje i život kakav su oni sanjali. Može li nam itko danas zamjeriti što nas sve to čini neizmjereno ponosnim. Tim više što živimo u vrijeme kada ponovno neki političari žele omalovažavati antifašističku narodnooslobodilačku borbu i žrtve koje su dane za nju, a njenog vođu predstavljaju kao zločinca. Povijesne činjenice i neupitna istina govore da je to bila povijesno ispravna borba za slobodu ljudskog pojedinca i čitavih naroda. Jedino što me zabrinjava je današnje sustavno poricanje tih istina koje su na rubu ponovnog raspirivanja mržnji među narodima ovih prostora - rekao je Milan Radović predsjednik inicijativnog odbora.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI