Kako pobijediti tremu: ¨Metode su dobra priprema, pravilno disanje i pozitivan stav¨

Rahela Pilon
(FOTO: Tomislav Milanović)

19.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 10168

Danas je održana radionica za studente "Kako pobijediti tremu" u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Požega u suradnji s Veleučilištem u Požegi. Magistra psihologije Rahela Pilon govorila je koliko je realno bojati se nastupa pred drugima pri izlaganju seminara i drugih aktivnosti.



- Najvažnije metode za borbu protiv treme i stresa su dobra priprema, pravilno disanje i opuštanje. Moramo imati i pozitivan stav o sebi i budućnosti, znati da nas nitko ne osuđuje nego da imamo potporu drugih.  Pronalazili smo načine kako smanjiti tu trenu, tražili pozitivna iskustva i pokušali smo umiriti jedni druge. Kroz zajednički rad vidjeli smo da to nije strašno i da se trema svima događa. Kroz to možemo proći samo ako budemo hrabri i svaki put će nam biti sve lakše – rekla je psihologinja na zamjeni na OŠ Julija Kempfa, Rahela Pilon.





- Cilj ovih radionica je privući studentsku populaciju u knjižnicu. Radimo na informacijskom opismenjavanju naših studenata, a osim toga tu su i radionice iz popularne psihologije.  Radionice iz informacijske pismenosti odnose se na to kako pravilno napisati seminar, pronaći literaturu i kako pretraživati baze podataka. Ovo je druga radionica, a od sljedeće akademske godine krećemo s novim ciklusom radionica i izlaganja. Za sada nam profesori s VUP-a ustupaju svoje termine, a dolazak na radionice se boduje – rekla je voditeljica Studijskog odjela i zavičajne zbirke Gradske knjižnice i čitaonice, Dijana Klarić.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI